Menu
Geen titel voor Ajax A1

Geen titel voor Ajax A1

Ajax A1 is er niet in geslaagd te winnen bij FC Groningen. De Amsterdammers speelden met 2-2 gelijk. Daardoor is Feyenoord, dat met 1-3 won bij Twente/Heracles, kampioen van de Eredivisie voor A-junioren. ,,In een kwartier tijd hebben we het hele seizoen weggegooid", baalde trainer Frank de Boer stevig.

Ajax A1 begon zo goed aan de wedstrijd, waarin ze moesten winnen om kans te maken op het landskampioenschap. Florian Jozefzoon schoot in de beginfase in het zijnet en een scrimmage iets later leverde niets op. In de 33ste minuut kwam Ajax via Geoffrey Castillion op voorsprong. Daarna kregen de gasten diverse mogelijkheden om de scoren uit te bouwen, maar een volley van Ricardo van Rhijn, een nieuwe kans voor Jozefzoon en een kansje voor Sneijder werden niet tot doelpunt omgezet. Daardoor bleef het bij die 0-1 bij rust.
In de tweede helft begon Ajax onwaarschijnlijk slap. Al in de tweede minuut schoot Leandro Bacuna van Groningen de gelijkmaker via doelman Bizot in het doel. Vier minuten later werd de slordige start van Ajax nog harder afgestraft en scoorde Groningen ook de 2-1 via een kopbal van Mamedov. Na een kwartier kwam Ajax weer beter in het spel. Drie minuten voor tijd maakte Roly Bonevacia gelijk. En in de allerlaatste fase had Ajax nog de kans via Antonia te winnen, maar hij miste voor open doel. Daardoor bleef het 2-2 en dat was te weinig om een beslissingswedstrijd af te dwingen, want Feyenoord won wel. ,,We hebben het hele seizoen in vijftien minuten weggegooid en dat is doodzonde. Maar het is goed voor het leerproces", realiseerde de De Boer zich.

Volgende week zaterdag wacht de A1 de halve finale van de beker tegen Heerenveen.

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Mitch Apau, Johan Kappelhof, Ricardo van Rhijn (72. Jarchino Antonia), Randel Shakison (52. Lorenzo Burnet); Roly Bonevacia, Tom Overtoom, Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon, Geoffrey Castillion, Marvin Zeegelaar (58. Lorenzo Ebicilio).

Geoffrey Castillion maakt de 0-1 tegen Groningen. Ajax lijkt op rozen te zitten. Geoffrey Castillion maakt de 0-1 tegen Groningen. Ajax lijkt op rozen te zitten.
Doelman Marco Bizot kan de 2-1 van FC Groningen net niet keren. Doelman Marco Bizot kan de 2-1 van FC Groningen net niet keren.
Frank de Boer gaat door de knieën. Hij baalt van het missen van het kampioenschap. Frank de Boer gaat door de knieën. Hij baalt van het missen van het kampioenschap.

Foto's: www.ajax.nl/Gerard van Hees