Menu
Geen 'uitlooptraining' voor trainersstaf

Geen 'uitlooptraining' voor trainersstaf

De Ajacieden die niet of slechts beperkt in actie kwamen tegen sc Heerenveen werkten zich maandag in het zweet op het trainingsveld van de Toekomst. Terwijl de basisspelers uit de A-selectie zich vermaakten op het voet- en kopvolleyveldje, volgden de wissels en bankzitters uit het duel met de Friezen de aanwijzingen van Frank de Boer en Hennie Spijkerman.

Het is een vertrouwde verdeling van selectiespelers, daags na een wedstrijd. De Ajacieden met de meeste wedstrijdminuten in de benen kunnen het iets rustiger aandoen. De voetballers die hebben toegekeken, of slechts kort hebben meegedaan, werken een volwaardig trainingsprogramma af. Maandag sloot ook Jan Vertonghen zich aan bij de wissels, bankzitters en tribuneklanten. De Belg is vrijwel hersteld van zijn lieskwetsuur, maar moest tegen Heerenveen nog toekijken. Een dag later is de verdediger bijna anderhalf uur van de partij.

De trainersstaf was maandag wel op volle kracht ‘uitgerukt’. Zoals eigenlijk dagelijks het geval is; wedstrijd of geen wedstrijd. De rolverdeling onder de trainers is specifiek en interessant. Assistent-trainer Spijkerman speelt vaak een leidende rol tijdens de veldtraining. De routinier in de trainersstaf legt uit en stuurt de Ajacieden een kant op. De ervaren Spijkerman wordt daarmee op zijn sterkste punten benut: een schat aan trainerservaring wordt optimaal gebruikt.

Assistent-trainer Hennie Spijkerman legt een oefening uit. Assistent-trainer Hennie Spijkerman legt een oefening uit.

De Boer kijkt toe, laat zich verbaal op sommige momenten gelden, maar behoudt natuurlijk als hoofdtrainer altijd de eindverantwoordelijkheid. Ook assistent-trainer Dennis Bergkamp speelt zijn eigen rol. De illustere oud-speler voert deze maandag vooral korte individuele gesprekjes met sommige spelers. Ervaringen worden uitgewisseld en voetbaldetails besproken. Topvoetbal wordt beslist op details. Dus ook de inbreng van de ‘non flying Dutchman’ lijkt een verrijking van de trainersstaf. Carlo l’Ami verricht zijn werk deze maandag in relatieve luwte. De specialist traint met zijn doelmannen. Daags na Ajax - sc Heerenveen heeft de keeperstrainer Jeroen Verhoeven en Jong Ajacied Warner Hahn tot zijn beschikking.

Vurnon Anita behoort net als onder meer Kenneth Vermeer en Derk Boerrigter tot de basisspelers die maandag binnen blijft. Anita meldt zich alleen even in de buitenlucht om met Ajax TV terug te blikken op zijn inbreng in Ajax - Heerenveen. ,,Ik hoorde zaterdag dat ik linksback zou spelen. Dat was ook voor mij best een ervaring’’, vertelt de multifunctionele Ajacied voor de camera van Ajax TV. Anita kon terugzien op een uitstekend optreden tegen de Friezen. Daags na de ruim gewonnen eerste thuiswedsrijd van het nieuwe seizoen schijnt voor Anita zowel letterlijk als figuurlijk de zon.

Check later deze maandag het complete interview met Vurnon Anita en de beelden van de uitlooptraining op Ajax TV

Foto en tekst: Ajax.nl

Dennis Bergkamp voert een individueel gesprek met Andre Ooijer. Jan Vertonghen luistert mee. Dennis Bergkamp voert een individueel gesprek met Andre Ooijer. Jan Vertonghen luistert mee.
Frank de Boer liet zich op bepaalde momenten verbaal gelden. Frank de Boer liet zich op bepaalde momenten verbaal gelden.
Carlo l'Ami trainde in de relatieve luwte met zijn doelmannen Warner Hahn en Jeroen Verhoeven. Carlo l'Ami trainde in de relatieve luwte met zijn doelmannen Warner Hahn en Jeroen Verhoeven.
Spijkerman (links) en Bergkamp houden de uitvoering scherp in de gaten. Spijkerman (links) en Bergkamp houden de uitvoering scherp in de gaten.
De basisspelers uit de wedstrijd tegen Heerenveen trainden op het voet- en kopvolleyveld. De basisspelers uit de wedstrijd tegen Heerenveen trainden op het voet- en kopvolleyveld.