Menu
Geen vrije dag voor Galásek, Rosales en Soetaers

Geen vrije dag voor Galásek, Rosales en Soetaers

Voor Tomás Galásek, Mauro Rosales en Tom Soetaers is de dinsdag geen vrije dag zoals voor de overige selectieleden wel het geval was. Met alledrie gaat het goed. Wanneer ze weer aan spelen toekomen, valt echter nog niet tot op de dag precies te zeggen.

Bij de ArenA staan Tom Soetaers en Niklas Moisander zich vooral uit te leven op de bal. Moisander oogt ietwat onwennig zo in het gezelschap van de Belgische international.

Aan de rand van het veld beweegt Mauro Rosales zich. Last van zijn lies heeft hij bijna niet meer. Natuurlijk willen we weten hoe het met hem gaat. ,,Het gaat goed", vertelt de Argentijnse rechtsbuiten. ,,Ik kreeg last van mijn lies toen ik een bal schoot op de training."

Iets over half twaalf mag Rosales van het veld. Hij kijkt uit naar zijn debuut in de basis. ,,Ik denk dat ik de volgende wedstrijd al haal", voorspelt hij wel heel erg optimistisch. De fysiotherapeut doet er nog geen uitspraken over. Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan hoe de lies zich bij een grotere belasting houdt en zolang Rosales niet met de groep heeft meegetraind, valt daar nog niets over te zeggen.

Een paar honderd meter verderop stapt Tomás Galásek om kwart voor twaalf naar buiten. Het is de tweede dag dat hij naar buiten mag sinds de middenvelder een knieblessure opliep. Een grote stap voorwaarts in de revalidatie. ,,Maar eigenlijk was dat zaterdag al. Toen heb ik in een hoog tempo op de loopband gelopen. Als dat lekker gaat, is dat heel fijn. Maandag mocht ik op het veld trainen en vandaag kon ik alweer meer doen dan gisteren."

,,En morgen komen er doeltjes op het veld", belooft Pim van Dord zijn gretige pupil, die hij in plaats van stukken rechtuit ook kleine felle draaicirkeltjes rond de pylonen ziet maken. ,,Je moet jezelf toch uitproberen hè", grijnst Galásek een ondeugende lach. ,,Natuurlijk wel in volle concentratie, want anders loop ik risico."

De middenvelder die zo node wordt gemist in het elftal is niet ontevreden over zijn herstel. ,,Het had allemaal veel erger kunnen zijn toen ik op de training mijn been overstrekte en duidelijk 'knak' hoorde. Hoe lang ik nog precies nodig heb, weet ik niet. Maar we moeten goed beseffen dat het uitduel tegen Bayern München geen vriendschappelijke wedstrijd is. Daar moet je echt honderd procent fit voor zijn. Of je nou een basisspeler bent of dat je bij de achttien hoort. Als de trainer je nodig heeft, moet je er staan. Ik leef toe naar die wedstrijd, maar ik weet echt niet of de knie het al toelaat."

Het duel tegen Juventus aanschouwde Galásek van dichtbij. ,,Ik had gevraagd of ik bij David Endt op het bankje achter het doel mocht zitten. Dat wilde ik zo graag eens ervaren. En dat is mij heel goed bevallen. Je voelt je dichter bij het team en je voelt ongeveer dezelfde spanning die je voelt wanneer je in het veld staat. Die is een stuk minder dan wanneer je vanaf tribune moet toekijken. Dat is veel beter voor mezelf. De wedstrijd tegen Roda JC ga ik daar weer zitten!"

Want dat duel, aanstaande zaterdag om 20.30 uur, komt in elk geval nog te vroeg voor Galásek.