Menu
Geen vuurwerk in de ArenA

Geen vuurwerk in de ArenA

Ajax speelt woensdag vanaf 20:45 uur de thuiswedstrijd in de UEFA Champions League tegen FC Barcelona. Ajax roept zijn supporters op vuurwerk thuis te laten. Vuurwerk is verboden en brengt de veiligheid van medesupporters ernstig in gevaar. Ajax hoopt dat het vuurwerk zich beperkt tot voetbalspektakel op het veld.

Het afsteken van vuurwerk in een stadion is levensgevaarlijk. Daarnaast kan het leiden tot geldboetes, wedstrijden zonder publiek of uitsluiting van Europees voetbal.

Ajax zal er dan ook alles aan doen om ongeorganiseerd vuurwerk uit het stadion te bannen. Personen die betrapt worden op het in bezit hebben of het afsteken van vuurwerk kunnen rekenen op een stadionverbod voor de duur van tenminste 18 maanden en een bijbehorende geldboete (minimaal 450 euro). Ook zal de boete die Ajax van de KNVB of UEFA ontvangt, worden doorbelast aan de veroorzaker.

De afgelopen jaren hebben incidenten bij (Europese) wedstrijden Ajax meer dan € 100.000 gekost. Door het afsteken van vuurwerk of ander wangedrag loopt Ajax een steeds hoger risico een zware straf te krijgen en dat is noch voor de club, noch voor de supporters wenselijk. De club vertrouwt er dan ook op dat supporters hun steun aan de spelers op een andere manier kenbaar maken.

Het belooft druk te worden rondom Ajax – FC Barcelona. Ajax roept iedereen op om vroeg naar het stadion te komen om onnodige wachtrijen bij de ingang te voorkomen. De Amsterdam ArenA gaat om 19:15 uur open.

Tekst en beeld: Ajax.nl