Menu
Geen vuurwerk in stadion

Geen vuurwerk in stadion

Ajax speelt woensdag vanaf 20:45 uur de thuiswedstrijd in de UEFA Champions League tegen Borussia Dortmund. Avondwedstrijden lijken helaas het afsteken van vuurwerk te stimuleren. Tijdens eerdere Europese duels zijn regelmatig zwaar knalvuurwerk, rookpotten en fakkels afgestoken. Hiermee wordt de veiligheid van medesupporters ernstig in gevaar gebracht en daarnaast is het afsteken van vuurwerk verboden. Ajax hoopt dat het vuurwerk zich beperkt tot voetbalspektakel op het veld.

Het afsteken van vuurwerk in een stadion is levensgevaarlijk. Vanuit de KNVB en UEFA lopen er momenteel diverse onderzoeken in verband met vuurwerk bij Ajax-wedstrijden. Dit kan leiden tot geldboetes, wedstrijden zonder publiek of uitsluiting van Europees voetbal. Het boetegeld wordt (deels) in mindering gebracht op het sfeerteambudget.

Ajax zal er alles aan doen om ongeorganiseerd vuurwerk uit het stadion te bannen. Zo zal er, ook woensdag, gebruik worden gemaakt van een hond die getraind is in het opsporen van vuurwerk. Personen die betrapt worden op het in bezit hebben van of het afsteken van vuurwerk kunnen rekenen op een stadionverbod voor de duur van 18 maanden en een bijbehorende geldboete (minimaal 450 euro). Ook zal de boete die Ajax van de KNVB of UEFA ontvangt, worden doorbelast aan de veroorzaker.

De afgelopen jaren hebben incidenten bij (Europese) wedstrijden Ajax meer dan 100.000 euro gekost. Door het afsteken van vuurwerk of ander wangedrag loopt Ajax een steeds hoger risico een zware straf te krijgen en dat is noch voor de club, noch voor de supporters wenselijk. De club vertrouwt er dan ook op dat supporters hun steun aan de spelers op een andere manier kenbaar maken.

Het belooft druk te worden rondom Ajax - Borussia Dortmund. Ajax roept iedereen op om vroeg naar het stadion te komen om onnodige wachtrijen bij de ingang te voorkomen. De Amsterdam ArenA gaat om 19.15 uur open. Door aanwezigheid van vele Duitse supporters, zal het niet mogelijk zijn om via de oostzijde (de spoorzijde van het stadion) rondom het stadion te lopen.

Parkeerterrein P2 zal bij deze wedstrijd niet -of slechts beperkt- beschikbaar zijn. Volg daarom de verwijzingsborden en de aanwijzing van verkeersregelaars om snel een parkeerplaats te vinden.

Ajax - Borussia Dortmund begint woensdag om 20:45 uur. Voor het duel zijn nog kaarten verkrijgbaar. Op de wedstrijddag is er geen kaartverkoop.

Bestel je tickets voor Ajax - Borussia Dortmund online (mogelijk tot en met dinsdag)