Menu
Geen vuurwerk in stadion

Geen vuurwerk in stadion

Zoals bekend is het afsteken van vuurwerk in het stadion ten strengste verboden. Ook bij Ajax - Feyenoord verzoekt Ajax zijn supporters vriendelijk doch dringend zelf geen vuurwerk mee te nemen. Er zal wel georganiseerd vuurwerk te bewonderen zijn.

Het afsteken van vuurwerk berokkent de medesupporters, maar ook de club grote schade. De gezondheid van andere Ajax-fans, fotografen, ballenjongens en stewards wordt ernstig in gevaar gebracht. Naast het feit dat de club gestraft wordt met een geldboete, wordt ook de dader individueel vervolgd. Degene die vuurwerk afsteekt voor, tijdens of na een wedstrijd, wacht een stadionverbod van 18 maanden plus een boete van minimaal 450 euro.

De club vraagt supporters die anderen vuurwerk zien afsteken, dit direct te melden bij de stewards. Het publieke belang en dat van Ajax staan voorop. Laten we ook van Ajax - Feyenoord een veilig en fraai voetbalfeest maken!

Het sfeerteam van Ajax heeft voor deze wedstrijd wel een georganiseerd vuurwerk gepland. Dit zal gebeuren onder regie van een erkend vuurwerkbedrijf. Dit vuurwerk is wel toegestaan, ook door de KNVB.