Menu

Geen winst poulegenoten Ajax

De poulegenoten van Ajax in de UEFA Champions League hebben alledrie steekjes laten vallen. Komende tegenstander Celta de Vigo verloor thuis, terwijl Club Brugge met 2-0 de punten bij Lokeren achter liet. AC Milan speelde in de topper tegen Juventus met 1-1 gelijk.

Celta de Vigo leek in de Spaanse competitie aan de beterende hand, maar de patiënt heeft zaterdagavond een terugslag gekregen. De opponent van Ajax in de UEFA Champions League verloor voor eigen publiek met 0-1 van Racing Santander. De Israëlische international Yossi Benayoun maakte de enige treffer al na twee minuten.

AC Milan en Juventus hebben elkaar zaterdagavond in de topper van de Serie A in evenwicht gehouden: 1-1. Gescoord werd er pas ver na rust. De Milanezen kwamen in de 65ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Jon Dahl Tomasson. De
oud-Feyenoorder stond in de basis naast Shevchenko. Marco di Vaio maakte zes minuten voor tijd gelijk. Bij Juve bleef Edgar Davids op de bank. Clarence Seedorf maakte bij Milan na ruim een uur plaats voor Ambrosini. Ploeggenoot Paolo Maldini werd door de bijna 78.000 fans hartstochtelijk begroet. De 35-jarige verdediger droeg voor de 720ste keer het roodzwarte shirt in een officiële wedstrijd. Hij is de oude recordhouder Franco Baresi (719) nu voorbij.

Club Brugge verloor met 2-0 van Lokeren. Bij Lokeren zat Franky van der Elst (oud-trainer GBA) voor het eerst als coach op de bank, met succes en uitgerekend tegen zijn oude club. De eindstand was al bij rust bereikt dank zij Doba en Kristinsson. In de tweede helft was de thuisclub dichter bij 3-0 dan Brugge bij 2-1. De ploeg van Sollied heeft nu al dertien punten achterstand op Anderlecht.

Bron: ANP