Menu

Geen winst Trabelsi

Ook voor Tunesië is het WK begonnen. In München kwam de ploeg van aanvoerder Hatem Trabelsi in actie tegen Saudi-Arabië. Op de valreep werd het 2-2.

In een spectaculaire wedstrijd van Groep H van het wereldkampioenschap deelden Tunesië en Saudi-Arabië in München de punten, 2-2. Met het oog op de duels tegen Spanje en Oekraïne was dit voor beide islamitische landen geen gunstig resultaat.

Tunesië was in de eerste helft de betere ploeg. Kort na het begin verdiende de formatie met Ajacied Trabelsi een strafschop toen Jaziri werd gehaakt. De Australische scheidsrechter Shield zag geen aanleiding de bal op de stip te leggen. Jaziri kogelde in de 23e minuut de verdiende 1-0 in.

In de tweede helft speelde Saudi-Arabië veel energieker en kreeg de ploeg ook kansen. De gelijkmaker van Al Kahtani was het gevolg van een mooie snel uitgevoerde aanval. Wetend dat een gelijkspel weinig zou betekenen, zette de Braziliaanse coach Marco Paqueta in de slotfase alles op Al Jaber. Het was een topwissel. Al Jaber
zorgde voor een voorsprong. Het leek de volle winst. Tunesië leek murw.
Sulimani had de winst voor de Saudi's kunnen veiligstellen. Zijn schot ketste af op de paal. Het leek geen ramp, maar was het toch. Met een tegenstoot op een wanhopige haal naar voren, kon Jaidi in de derde minuut van de blessuretijd toch nog gelijkmaken.

Bron: ANP