Menu
Geen zeges voor Ajacieden

Geen zeges voor Ajacieden

De Ajacieden die zondag in actie kwamen, boekten geen geweldige resultaten. Zo verloren Niklas Moisander (met Finland) en de Denen Nicolai Boilesen en Lasse Schöne. Arek Milik (Polen) boekte een gelijkspel, net als Thulani Serero met Zuid-Afrika.

Ajax-captain Niklas Moisander verloor zondagavond het kwalificatieduel voor het EK 2016 met Noord-Ierland. De uitwedstrijd in Belfast leverde een 2-1-nederlaag op. Lafferty zette de thuisploeg op een 2-0-voorsprong bij rust. In de slotminuut van de wedstrijd maakte Sadik nog wel de aansluitingstreffer, maar er was te weinig tijd meer om er een gelijkspel uit te slepen. Finland staat nu vierde met vier punten, vier achter de nummer drie Hongarije.

Ajax-topscorer Arek Milik kwam met Polen niet verder dan 1-1 tegen Ierland. Polen kwam in de eerste helft op voorsprong via Pezko, maar kon die tegen het hartstochtelijk spelende Ierland net niet vasthouden. Toen Milik in de 83e minuut werd gewisseld, kwam de thuisploeg alsnog langszij: 1-1. Toch blijft Polen aan kop in de poule. Met 11 punten ligt Polen nog een punt voor op Duitsland en Schotland.

Nicolai Boilesen stond bij Denemarken in de basis in het oefenduel met Frankrijk. De Denen redden het niet tegen de gastheer van Euro 2016. Met 2-0 waren de Haantjes te sterk voor de ploeg van trainer Morten Olsen. Lacazette en Giroud scoorden in de eerste helft. Lasse Schöne viel zeven minuten voor tijd in. hij kwam in het veld voor Eriksen. Boilesen was er toen al uit. De linksback keerde na rust niet terug op het veld.

Zuid-Afrika speelde met 1-1 gelijk tegen Nigeria. Ajacied Thulani Serero, die begin dit jaar nog werd overgeslagen voor de selectie bij de Africa Cup, speelde de hele wedstrijd. Hij maakte een goede indruk volgens de Zuid-Afrikaanse pers. De middenvelder zag Nigeria de leiding nemen, maar Zuid-Afrika maakte in de slotfase gelijk.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst