Menu
Gehavend Ajax leeft toe naar bekerduel

Gehavend Ajax leeft toe naar bekerduel

Ajax begint donderdagavond gehavend aan het bekerduel met FC Utrecht. Marco van Basten moet vanwege het grote aantal blessures in de selectie gaan improviseren.,,Het is jammer, maar dat is voetbal”, reageerde de hoofdtrainer.

De lijst met blessuregevallen binnen de selectie van Ajax is behoorlijk lang aan het worden. Miralem Sulejmani, Oleguer, Ismaïl Aissati, Gabri, Jan-Arie van der Heijden, Mitchell Donald, Kennedy, Dennis Gentenaar en Dennis Rommedahl. De één is er erger aan toe dan de ander, maar ze kunnen in ieder geval donderdag allemaal niet meedoen aan het bekerduel met FC Utrecht. ,,Het is geen ideale situatie”, zei Marco van Basten woensdag tijdens de persconferentie over de ‘blessuregolf’. ,,Want je wilt het liefst met een redelijk vast team werken. Spelers moeten aan elkaar gewend raken. Als je steeds met andere spelers moet inpassen wordt dat natuurlijk niet makkelijker.”

Met name het wegvallen van Oleguer en Sulejmani komt als een onaangename verrassing voor de coach. Beide vaste krachten kwamen niet ongeschonden uit de Klassieker. Oleguer is een week of twee uitgeschakeld, Sulejmani zelfs acht weken. ,,Het is jammer, maar dat is voetbal”, luidde het nuchtere commentaar van Van Basten.

Afgaande op training, lijkt het erop dat Gregory van der Wiel donderdag centraal in de verdediging de plek overneemt van Oleguer en dat Bruno Silva terugkeert in het team als rechtsback. Maar Van Basten vertelde de pers dat er niet te veel conclusies uit de oefensessie getrokken konden worden.

De elf Ajacieden die donderdag uiteindelijk het veld van de ArenA zullen betreden krijgen in ieder geval geen makkelijk avondje. ,,Utrecht is een fysiek sterke ploeg. En het zijn echte cupfighters", waarschuwde Van Basten. De coach benadrukte ook nog het belang van het bekertoernooi. ,,We zijn in de race om drie prijzen: het landskampioenschap, de UEFA Cup en de KNVB Beker. Iedere prijs kan een seizoen kleur geven.”

Juich Ajax donderdag voorbij FC Utrecht. Klik hier voor alle info over de kaartverkoop >>