Menu

Gele kaarten blijven staan

Ajax kreeg woensdagavond van scheidsrechter Vassaras zes gele kaarten en een rode voor de aanvoerder. Chivu is daardoor automatisch geschorst voor de wedstrijd tegen Inter. Mocht hij in het duel na Inter een gele kaart oplopen dan mist de Roemeen opnieuw een wedstrijd.

Drie Ajacieden stonden voor het duel tegen Lyon 'op scherp': Chivu, Galásek en Van der Meyde zagen eerder dit Champions-Leaguetoernooi al twee keer een gele kaart.
Chivu kreeg een rode kaart, is dus geschorst maar ook zijn twee gele kaarten blijven staan. Galásek en Van der Meyde kwamen de wedstrijd kaartvrij door, maar Zlatan voegde zich bij het lijstje spelers dat twee gele kaarten op zak heeft. Ook hij is dus gewaarschuwd.

De andere kaartenpakkers - zij staan allen op één - zijn: Stekelenburg, Yakubu, Van Halst, Didulica, Pienaar, Van der Vaart, De Jong en Sikora.

De gele kaarten tellen door. Het is dus niet zo dat elke ploeg bij een volgende ronde op nul begint. Ook als Ajax eventueel in het UEFA-Cuptoernooi verder moet, dan blijven de kaarten staan.