Menu
Gelijkspel Ajax A1 bij De Graafschap

Gelijkspel Ajax A1 bij De Graafschap

Ajax A1 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door tegen De Graafschap twee punten te laten liggen, 1-1. Ajax kwam goed weg, want de gelijkmaker viel pas acht minuten voor tijd. John Goossens was de maker.

Veel schade liep Ajax A1 niet op, want concurrent FC Twente/Heracles kwam bij PSV ook niet verder dan een gelijkspel, 0-0, waardoor het verschil tussen beide teams niet groter werd. Het scheelt nog een punt in Amsterdams voordeel, maar Twente heeft nog een duel te goed.

Tegen De Graafschap kwam Ajax niet tot het flitsende combinatiespel dat ze deze competitie eerder wel op de mat legde. De kansjes die er kwamen, waren vooral uit afstandsschoten of uit standaardsituaties. In de zevende minuut probeerde linksback Nathaniel Will met een afstandsschot de keeper uit, gevolgd door een afstandsschot van Mitchell Donald. De pogingen leverden geen treffer op. Dat leek wel het geval toen een speler van De Graafschap alleen op Ajax-doelman Jeroen van Binsbergen afging. Maar de Amsterdamse goalie won het persoonlijke duel met overtuiging. Gregory van der Wiel beproefde zijn geluk weer van afstand en zag vervolgens een schot van De Graafschap voorlangs gaan. Nadat Siem de Jong, die nog twee minuten tegen zijn broer Luuk speelde, een voorzet van John Goossens verkeerd had verwerkt, kwam de thuisploeg toch op voorsprong.
In de 34ste minuut bereikte een dieptepass Mark Bloemendaal. De speler van De Graafschap passeerde twee Ajacieden en schoot vervolgens fraai raak, 1-0. Daar kon Ajax lange tijd geen antwoord op vinden.

In de tweede helft probeerden de talenten van trainer Sonny Silooy de stand om te buigen en drongen ze fanatiek aan. Maar wederom lukte het niet via de combinaties, maar kwamen de pogingen tot stand via afstandsschoten (Goossens, Danillo Sousa Campos, Donald en Brouwer) of uit een standaardsituatie (kopbal De Jong uit corner, kopbal Alderweireld uit conrer). Nadat Van Binsbergen de 2-0 van De Graafschap had voorkomen, kwam Ajax in de 82ste minuut alsnog langszij. Vito Wormgoor ging op rechts goed door, Jordy Brouwer stapte over de voorzet heen omdat hij had gezien dat Goossens achter hem stond. De linksbuiten schoot keurig binnen, 1-1. Drie minuten voor tijd leek de winst toch in Doetinchem te blijven, maar tot opluchting van alles wat Ajax was, ging de bal via de kruising over het doel.

Opstelling Ajax: Jeroen van Binsbergen; Marco Neuvel (46. Vito Wormgoor), Gregory van der Wiel (53. Marvin Hasselbaink), Toby Alderweireld, Nathaniel Will; Mitchell Donald, Siem de Jong (80. Erixon Danso), Jan-Arie van der Heijden; Danillo Sousa Campos, Jordy Brouwer, John Goossens

Overige uitslagen Eredivisie:
Excelsior - Feyenoord 0-3
PSV - Twente/Heracles 0-0
sc Heerenveen - RKC Waalwijk 6-3
Willem II - AZ 0-3

De stand:

Ajax 14-33
Twente/Herac. 13-32
Feyenoord 14-28
PSV 14-26
sc Heerenveen 14-26
FC Volendam 12-16
FC Groningen 12-16
Willem II 13-15
De Graafschap 14-14
RKC Waalwijk 13-13
AZ 13-13
ADO Den Haag 12-11
Excelsior 13-10
Sparta R'dam 11- 5

Bron Stand en uitslagen nos teletekst