Menu
Gelijkspel Ajax A1 in Alkmaar

Gelijkspel Ajax A1 in Alkmaar

De Noord-Hollandse derby AZ A1 - Ajax A1 is zaterdag in een gelijkspel geƫindigd. Op sportcomplex 't Lood werd het 1-1. Beide goals vielen voor rust in Alkmaar. B-junior Jairo Riedewald (foto) speelde voor de tweede keer in een paar dagen tijd een hele wedstrijd met de A1 mee.

De midweekse wedstrijd tegen Chelsea U-19 had zijn sporen achtergelaten bij Ajax. Het loodzware duel in de NextGen Series (3-3) van afgelopen dinsdag was leerzaam, maar kostte bovenal veel kracht. Vier dagen na de Europese ontmoeting ondervond coach Alfons Groenendijk daar de gevolgen nog van. Zo kon hij geen beroep doen op aanvoerder Danzell Gravenberch, Kenny Tete (ziek) en Djavan Anderson.

Daar tegenover stond de aanwezigheid van Jairo Riedewald. De 16-jarige verdediger speelde voor de tweede keer in vier dagen tijd een hele wedstrijd met Ajax A1. ,,En dat is wat we bij Ajax graag zien. Hij heeft bewezen dit hogere niveau nu al aan te kunnen", zei Groenendijk na afloop. ,,Jairo is twee keer overeind gebleven. Eerst tegen Chelsea en nu tegen AZ. Het is een goed teken dat juist hij me vandaag in positieve zin is opgevallen. Na een Europese wedstrijd is het altijd lastig om je een paar dagen later weer voor de competitie op te laden, kijk maar naar Ajax 1. Dan is het knap als je als B-junior twee keer op rij een goede wedstrijd speelt op een hoger niveau."

De voorsprong van gastheer AZ was slechts van korte duur. Nadat Yovany van der Stelt zijn team in de 22ste minuut op 1-0 had gezet, trok Ajax de stand vijf minuten later alweer gelijk. Een schot van Ajacied Boban Lazic werd door AZ-verdediger Derrik Luckassen van richting veranderd: 1-1. Bij die twee doelpunten bleef het uiteindelijk in Alkmaar. ,,Toch is dit wel een uitslag waarmee ik kan leven", sprak Groenendijk realistisch. ,,Zeker gezien alle wijzigingen in het team, hebben we ons vandaag goed staande gehouden."

Opstelling Ajax A1: Alblas, Owusu (60. Rosheuvel), Noordhoff, Riedewald, Kuipers, Keskin, Van den Boomen, El Hasnaoui, Lazic, Bitter (50. De Bondt), Menig.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst