Menu
Gelijkspel Ajax A1 tegen Twente

Gelijkspel Ajax A1 tegen Twente

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente/Heracles A1. De ploeg van trainer Frank de Boer kwam tot tweemaal terug van een achterstand.

Lorenzo Ebicilio juicht nadat hij Ajax op gelijke hoogte heeft gebracht. Lorenzo Ebicilio juicht nadat hij Ajax op gelijke hoogte heeft gebracht.

Koploper Ajax A1 begon slap aan het thuisduel tegen de combinatieploeg Twente/Heracles. Twente kende daarentegen een goede start en profiteerde al in de vierde minuut van een fout op het Ajax' middenveld. Daaruit scoorden de Tukkers de openingsgoal, 0-1. ,,Na die eerste goal werden wij wakker", aldus trainer Frank de Boer. ,,We hebben twintig minuten heel goed gespeeld."

In de negentiende minuut leidde dat tot de gelijkmaker. Tom Overtoom wist met een fantastische steekbal Lorenzo Ebicilio te bereiken. Die kon alleen op de keeper af en scoorde, 1-1. ,,Het was jammer dat we dat goede spel niet langer konden vasthouden", vond De Boer. ,,We lieten een speler van FC Twente tussen drie man van ons in op het middenveld ontsnappen. Uit de aanval die volgde werd na een steekbal de 1-2 gescoord."

En zo kon Ajax opnieuw proberen de achterstand weg te werken. ,,We hadden wel goede acties en een mooi afstandsschot van Overtoom, maar doelpunten vielen er die eerste helft niet meer."

Tom Overtoom probeert van afstand voor gevaar te zorgen. Tom Overtoom probeert van afstand voor gevaar te zorgen.

Ook in de tweede helft, waarin De Boer zijn team tactisch had gewijzigd door Castillion voor Van der Meulen te brengen waardoor Ebicilio op het middenveld kwam te spelen en Bonevacia achterin, begon Twente/Heracles scherper aan het duel. Maar van Ajax zorgde Marvin Zeegelaar op links voor mooie acties. In de 59ste minuut egaliseerde Ajax de stand. Goed storen leverde balbezit op waarna Lorenzo Ebicilio met een steekbal door het hart van de verdediging Tayfun Candan vond, die voor 2-2 zorgde.

Daarna had Ajax het betere van het spel. Castillion dook nog over de keeper heen waarna de fans zich afvroegen of dat geen penalty had moeten zijn. ,,Het had gekund", schatte De Boer in. ,,Maar ik denk dat als ik scheidsrechter was geweest, dat ik hem ook niet gegeven zou hebben." Ajax kreeg meer grip op de wedstrijd en zorgde voor meer dreiging. In de wilskracht om de winnende te maken, gaf de ploeg achterin af en toe wat ruimte weg. Twente was twee keer enigszins gevaarlijk, maar scoorde niet. Ook Ajax kreeg nog een kansje, maar het bleef 2-2. ,,En daarmee kan ik leven", aldus De Boer. ,,Toch, als er een ploeg had moeten winnen, waren wij dat."

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Johan Kappelhof, Timothy van der Meulen (46. Geoffrey Castillion), Ricardo van Rhijn, Lorenzo Burnet; Tayfun Candan, Roly Bonevacia, Tom Overtoom (60. Nick Koppers); Jarchino Antonia, Lorenzo Ebicilio (73. Mitch Apau), Marvin Zeegelaar.