Menu
Gelijkspel Ajax O16 in mini-Klassieker

Gelijkspel Ajax O16 in mini-Klassieker

Ajax O16 heeft nagelaten de mini-Klassieker tegen Feyenoord te winnen. Het titanengevecht op Sportpark de Toekomst eindigde na een 2-0-voorsprong in 3-3. Namens Ajax scoorde Jaymillio Pinas tweemaal.

Ajax in de aanval
Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. Door de regenval was het veld lastig te bespelen, maar de duels werden er niet minder om. Ajax was echter meer in de aanval, wat in de tweede minuut al resulteerde in een 1-0-voorsprong. Jaymillio Pinas schoot de bal na een fraaie steekpass in de rechterhoek. En daar bleef het niet bij: in de zevende minuut kon Jaymillio Pinas de bal rustig binnenschuiven na een blunder van de keeper van Feyenoord, 2-0.

De duels bleven stevig, beide teams waren niet van plan de bal in te leveren. De spelers van Feyenoord wisten elkaar gedurende de wedstrijd steeds beter te vinden. In de negentiende minuut viel de aansluitingstreffer. Steven van der Sloot kopte op fraaie wijze de 2-1 binnen. Daarna regende het kansen voor zowel Ajax als Feyenoord. Maar tot een nieuw doelpunt kwam het in de eerste helft niet.

Kansrijk
Na de rust ging Feyenoord op jacht naar de gelijkmaker. Maar het waren de Ajacieden die de meeste kansen creëerden. Toch bleven de doelpunten uit en het tij keerde langzaam voor Ajax. In de 60ste minuut kreeg Feyenoord een penalty, die in eerste instantie gemist werd door nummer 9 Naoufal Bannis. Invaller Jorule Raphaela schoot de bal vervolgens hard in het dak van het doel: 2-2.

Feyenoord had de smaak te pakken en creëerde een aantal mooie kansen. Dit resulteerde in de 79ste minuut zelfs in een 2-3 voorsprong voor Feyenoord. Penaltymisser Naoufal Bannis wist ditmaal wel het doel te vinden. Maar Ajax liet het er niet bij zitten: in de 90ste minuut kwam Ajax op gelijke hoogte na een kopbal van Ki-jana Hoever. De mini-Klassieker voor de O16 eindigde na een boeiende wedstrijd in evenwicht.

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Bonnah, Kasanwirjo, Aksit, Hoever; Warmerdam, Hoogewerf, de Waal; Pinas, Unuvar, Kadiri.

Tekst: Ajax.nl/Celine de Graaff