Menu
Gelijkspel Ajax Zaterdag 3 tegen Monnickendam

Gelijkspel Ajax Zaterdag 3 tegen Monnickendam

Ajax zaterdag 3 heeft thuis tegen promovendus Monnickendam teleurstellend gelijkgespeeld. Het werd 1-1, een stand die bij de rust reeds was bereikt. Richard Louwers tekende middels een fraai genomen vrije schop voor de enige Ajax-treffer.

De kampioen van afgelopen seizoen speelde tegen promovendus Monnickendam in een veel te laag tempo. Hoewel het balbezit percentage duidelijk in het voordeel van de Ajacieden was, waren de beste kansen c.q. mogelijkheden voor de bezoekers. Een fraai genomen vrije schop van routinier Richard Louwers betekende, midden eerste helft, echter wel een voorsprong voor Ajax.

Na rust speelde de wedstrijd zich vrijwel alleen af op de helft van Monnickendam, maar wederom werd de bal in een te laag tempo naar elkaar gespeeld. Het kon de promovendus allemaal niet verontrusten. Toen de 2-0 uitbleef roken de groenwitten dan ook hun kans. De gelijkmaker was dan ook niet geheel onverdiend te noemen gezien hun inzet. In de slotfase zat het geluk voor Ajax niet mee in een situatie waarbij John Hofwijks de binnenkant van de paal raakte. Een op zich terechte uitslag, maar wel een valse start derhalve want thuiswedstrijden moeten “gewoon” drie punten opleveren.

Fotografie: Peter Liefhebber Fotografie: Peter Liefhebber