Menu
Gelijkspel bij trainingspartij Ajax - Trencin

Gelijkspel bij trainingspartij Ajax - Trencin

Een combinatieteam van Ajax heeft dinsdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Slowaakse AS Trencin. Mondels en Ajacied Rits maakten de doelpunten tijdens de besloten trainingswedstrijd op de Toekomst. Onder toeziend oog van onder anderen Johan Cruijff, maakte Eyong Enoh zijn rentree na lang blessureleed. De Kameroener speelde 45 minuten mee.

Met een grote glimlach verliet Eyong Enoh halverwege de trainingswedstrijd tegen Trencin het trainingsveld van Ajax. Voor het eerst in vijf maanden droeg hij het Ajax-shirt weer in wedstrijdverband. Sinds de competitiewedstrijd op 6 mei tegen Vitesse kwam hij niet meer in actie wegens een knieblessure. Tijdens een vriendschappelijke interland tegen Guinea raakte hij eind vorig seizoen geblesseerd. Het hield hem uiteindelijk tot dinsdag aan de kant.

Enoh startte samen met Fabian Sporkslede en Lasse Schöne op het middenveld van (Jong) Ajax, dat onder leiding stond van Gery Vink. Achterin was Lorenzo Ebecilio een opvallende verschijning op de rechtsbackpositie. Sven Nieuwpoort en Roly Bonevacia vormden het hart van de verdediging, met links naast zich de Ierse proefspeler Ronnie Hawkins. De voorhoede werd gevormd door aanvoerder Yener Arica, Danny Hoesen en Derk Boerrigter.

De teams van Ajax en Trencin gingen vooraf gezamenlijk op de foto. De teams van Ajax en Trencin gingen vooraf gezamenlijk op de foto.

In de zesde minuut kreeg Hoesen direct een prima kans op de openingstreffer. Zijn stiftbal eindigde echter tegen de paal. Halverwege de eerste helft had hoofdrolspeler Enoh de 1-0 op zijn schoen, maar het schot van de Afrikaan werd door keeper Volesak over het doel getikt. De derde goede kans was voor Boerrigter die uit een vrije trap net naast schoot. Vervolgens trok Trencin-aanvaller Karol Mondels de aandacht naar zich toe. De nummer 16 van de Slowaken dook in korte tijd twee keer voor keeper Maurits Schmitz op, waarvan de tweede poging doeltreffend was. Met een afstandsschot zette hij de bezoekers zeven minuten voor rust op voorsprong: 0-1.

Na rust ging het combinatieteam van Ajax op jacht naar de gelijkmaker. Onder toeziend oog van onder anderen Johan Cruijff, Frank de Boer, Wim Jonk en Dennis Bergkamp, duurde het tot de 75ste minuut voordat Ajax iets terug kon doen. Op aangeven van invaller Gino van Kessel (die driekwart van het doelpunt op zijn naam kreeg), tikte collega-invaller Mats Rits de bal achter keeper Volesak: 1-1. Trencin, met voormalig ADO-aanvaller Frantisek Kubik in de punt van de aanval, kreeg daarna nog een paar kansen op de winnende, maar keeper Schmitz behoede Ajax voor een nederlaag. Het belangrijkste nieuws was echter de succesvolle rentree van Enoh.

Opstelling Ajax Combinatie: Schmitz, Ebecilio, Nieuwpoort (46. Schenk), Bonevacia, Hawkins, Enoh (46. Busse), Sporkslede (46. Rits), Schöne, Arica (61. Van Kessel), Hoesen, Boerrigter.

Opstelling AS Trencin: Volesak, Stefenik (73. Opetovsky), Rodriques, Godal, Klescik, Baez Aldo (46. Adi), Depetris (81. Frimmil), Diaz, Cocley, Kubik, Mondels.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Johan Cruijff was aandachtig toeschouwer bij de trainingspartij. Johan Cruijff was aandachtig toeschouwer bij de trainingspartij.
Aanvoerder Yener Arica ontwijkt keeper Volesak. Aanvoerder Yener Arica ontwijkt keeper Volesak.
Eyong Enoh maakte na maanden blessureleed zijn rentree. Eyong Enoh maakte na maanden blessureleed zijn rentree.
De technische staf van Ajax keek samen met Ronald de Boer naar de trainingspartij. De technische staf van Ajax keek samen met Ronald de Boer naar de trainingspartij.
Voormalig ADO-aanvaller Frantisek Kubik kwam dit keer als Trencin-speler in actie tegen Ajax. Voormalig ADO-aanvaller Frantisek Kubik kwam dit keer als Trencin-speler in actie tegen Ajax.
Proefspeler Ronny Hawkings speelde voor rust als linksback. In de tweede helft stond hij op het middenveld. Proefspeler Ronny Hawkings speelde voor rust als linksback. In de tweede helft stond hij op het middenveld.
Roly Bonevacia speelde centraal achterin. Roly Bonevacia speelde centraal achterin.
Derk Boerrigter schoot voor rust een vrije trap net naast het doel. Derk Boerrigter schoot voor rust een vrije trap net naast het doel.
Eyong Enoh is weer terug. Eyong Enoh is weer terug.