Menu
Gelijkspel in Heemskerk

Gelijkspel in Heemskerk

Ajax zaterdag 2 heeft afgelopen weekend de uitwedstrijd bij ODIN ’59 op de valreep niet gewonnen. In Heemskerk moest de ploeg van trainer Laurens ten Heuvel in de slotfase de 2-2 incasseren. Voor Ajax scoorden Daan van Huffel en Dennis Wey.

Na het verloren bekerduel van vorige week kon Ajax zaterdag 2 zich vanmiddag revancheren in de competitiewedstrijd tegen Odin’59 2. Ajax begon goed aan het duel. Odin werd op eigen helft vastgezet en Dennis Wey kreeg al snel enkele kansen, maar de spits kon niet snel genoeg handelen om de keeper te verrassen. Doordat de ploeg ruimte weggaf moesten de Amsterdammers wel oppassen op de counter van de thuisclub.

Rond de 15e minuut waren er twee grote kansen voor Daan van Huffel op aangeven van Jeremy van Eijsden en Dennis Wey na een voorzet van Sergio Parris. Waar Ajax de kansen niet verzilverde, was het in de 20e minuut wel raak voor Odin nadat Jordy Roedoe zich liet aftroeven door de spits van de thuisploeg die daarna simpel de bal langs keeper Sacca kon schuiven.

Hierna volgde een fase waarin Ajax geen vuist kon maken en Odin het wel best vond. De thuisploeg kreeg vlak voor rust een grote kans, maar de bal werd naast het doel geschoten, gevolgd door een vrije trap van Jeremy van Eijsden die ook net naast de paal mikte. Hierna verdedigde Odin slordig uit en kon Daan van Huffel eenvoudig gelijkmaken (1-1). Het venijn zat in deze eerste helft duidelijk in de staart, want even later schoot een speler van Odin de bal rakelings over het doel van Alex Sacca. In de daarop volgende aanval was het echter aan de andere kant raak. Fraai veldspel werd doeltreffend afgerond door Dennis Wey (1-2). Hierna claimde de thuisclub nog een penalty, maar de scheidsrechter gaf voordeel dat niet werd benut. Zo werd de rust met een krappe voorsprong bereikt.

In de pauze moest trainer Laurens ten Heuvel noodgedwongen wisselen. Keeper Sacca had teveel last van een hoofdblessure en werd vervangen door Marc Coonen. Al snel kreeg Ajax een grote kans toen Perry Schoenaker na een hoekschop de bal niet genoeg vaart kon meegeven. Door de achterstand kon Odin’59 niet meer achteroverleunen en zette eerder druk op de gasten waardoor het veldspel van de Ajacieden werd ontregeld, zonder dat in eerste instantie tot erg gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Coonen leidde. In de 70e minuut greep de trainer van Odin in met een dubbele wissel in een poging het tij te keren. Bij Ajax verving Fernando van der Vaart de moegestreden Jack van Moerkerk.

Tien minuten voor tijd kreeg de spits van Odin nog wel een grote kans nadat hij de bal van Rodney Weverling had ontfutseld. De bal werd echter over het doel gelobd. Ajax wisselde weer: Joey Hartlooper verving Sergio Parris, die na diverse overtredingen tegen hem niet echt fit meer oogde.

Ajax moest in de slotfase steeds verder terug en kon nog maar sporadisch voor gevaar zorgen. Het onvermijdelijke volgde in de 90e minuut toen Odin de gelijkmaker achter keeper Coonen schoot. De wedstrijd ging nu in de blessuretijd alle kanten op en beide ploegen kregen kansen op meer, maar de stand bleef 2-2.

Zo maakte Ajax het meeste aanspraak op de overwinning, maar liet de ploeg op de valreep twee punten liggen. Nadat duidelijk werd dat ook koploper WV-HEDW punten had laten liggen en de overige concurrenten wel wonnen, was het gelijkspel extra zuur voor de equipe van trainer Ten Heuvel.

Fotografie: Rob van Vliet