Menu
Gelijkspel Jong Ajax tegen Haarlem

Gelijkspel Jong Ajax tegen Haarlem

Jong Ajax heeft zijn tweede wedstrijd in de voorbereiding gelijkgespeeld tegen eerstedivisionist HFC Haarlem. Stanton Lewis nam de enige Ajax-treffer voor zijn rekening: 1-1.

De aanvallende middenvelder uit Zuid-Afrika sloeg vlak voor rust toe en maakte met zijn treffer een 1-0-achterstand ongedaan. Lewis werd prima gelanceerd en rondde zijn loopactie af met een goed schot. De Jong Ajacieden speelden een matige eerste helft. ,,Het was rommelig, waardoor Haarlem er soms gevaarlijk uit kon komen’’, keek Jong Ajax-trainer Adrie Koster terug. De coach voerde in de rust een handvol wissels door. Jong Ajax hervatte de strijd met een compleet nieuwe aanval.

In de tweede helft kwamen de Beloften beter, stabieler vooral, voor de dag. ,,We hebben toen eigenlijk niets meer weggegeven’’, vervolgde Koster zijn terugblik. ,,Wij waren de betere ploeg, maar slaagden er alleen niet in om nog te scoren.’’ Het vriendschappelijke duel werd gespeeld op het terrein van RCH in Heemstede. Tegen Haarlem bracht Jong Ajax de wedstrijd wel tot een goed einde. Afgelopen weekend werd het eerste oefenduel tegen sv Lelystad halverwege gestaakt vanwege het noodweer. In Heemstede moest Marvin Hasselbaink al vroeg in de wedstrijd geblesseerd naar de kant. De precieze aard van zijn kwetsuur was woensdag nog niet bekend.

Koster: ,,In de voorbereiding wil je dingen terugzien. Daar is de voorbereiding ook voor. Ook vandaag heb ik naast goede dingen, ook zaken gezien die beter moeten.’’ Volgende week treden de Beloften van Koster en zijn collega-trainer Aron Winter aan op het Maritiem toernooi. Een van de tegenstanders is dan eredivisionist Sparta.

Opstelling Jong Ajax:
Ouwerkerk; Will, Alderweireld, Blind, Supusepa; Ngobeni, Lewis (46. Danilo), Krohn-Dehli (46. Goossens); Hasselbaink (10. Schell), Jongebloet (46. Bodul) en Lazic (46. Manucharyan).