Menu
Gelijkspel Jong Ajax tegen Suriprofs

Gelijkspel Jong Ajax tegen Suriprofs

Jong Ajax heeft de jubileumwedstrijd tegen de Suriprofs doelpuntloos gelijkgespeeld: 0-0. De wedstrijd ter ere van tien jaar Suriprofs was tevens de laatste wedstrijd Aron Winter en Adrie Koster als coach in de ArenA. Robbert Schilder was voor het laatst te bewonderen in een Ajax-shirt. In de ArenA maakte het talrijke publiek er een sfeervolle feestavond van.

De Suriprofs speelden dinsdag voor de tiende keer hun traditionele, want jaarlijks terugkerende, benefietwedstrijd in Amsterdam. In deze speciale editie kwamen naast de Suriprofs en Jong Ajacieden ook het nationale elftal van Suriname en VVV, de kampioen van de Jupiler League, in actie. De kampioen van de Eerste Divisie had weinig moeite met de Surinaamse internationals en won met 3-0, dankzij Marnix Kolder, Michael Timisela en Samir El Gaaouiri.

Na het onderonsje tussen Suriname en VVV debuteerden de Suriprofs tegen Jong Ajax. Beide duels duurden 45 minuten. Ondanks het gebrek aan doelpunten, was wel degelijk sprake van een levendig duel tussen de Ajacieden en de Suriprofs. Sergio Padt stond onder meer oog in oog met oud-Ajacied en Suriprof Patrick Kluivert. De goalie in de ploeg van Adrie Koster hield het hoofd koel en stond geen treffers toe.

Naast Edgar Davids en Michael Reiziger waren ook de actieve Ajacieden Urby Emanuelson en Evander Sno van de partij bij het gelegenheidscollectief van de Suriprofs. Vooral aanvoerder Davids liet zien dat hij wat betreft passie en inzet in de achterliggende jaren en seizoenen nog geen steek is veranderd. Aan de overzijde van het veld lieten vooral Jordi Schell en Javier Martina zich zien. Schell strooide met passjes, terwijl linksbuiten Martina een grote kans creëerde om de Amsterdamse Beloften aan een zege te helpen. De selectie van de Suriprofs werd gecoacht door Aron Winter (normaal dus Jong Ajax), Winston Bogarde en Dean Gorré.

Urby Emanuelson, Evander Sno, Patrick Kluivert, Michael Reiziger en Edgar Davids waren de bekendste gezichten in de selectie van de Suriprofs. Urby Emanuelson, Evander Sno, Patrick Kluivert, Michael Reiziger en Edgar Davids waren de bekendste gezichten in de selectie van de Suriprofs.

Het was de eerste keer dat de nationale ploeg van Suriname zich in de hoofdstad meldde voor dit evenement, dat tot dit jaar altijd werd gespeeld in het Olympisch Stadion. Omdat beide duels vanwege de jubileumeditie in mini-toernooivorm waren gegoten, werd de ploeg uit Venlo na afloop gehuldigd als de winnaar.

Voor enkele Ajacieden was het toch al een memorabele avond. Robbert Schilder sloot dinsdag een hoofdstuk in zijn carrière af. De linksback verruilt na dit seizoen Ajax voor NAC Breda. De verdediger uit Amstelveen speelt al sinds de C-junioren voor de Amsterdamse club. Ook Adrie Koster en Aron Winter verlaten de club. Koster vervolgt zijn trainerscarrière volgend seizoen als hoofdtrainer van Club Brugge. De in Zierikzee geboren oefenmeester begon op 1 juli 2007 aan zijn klus als trainer van de Amsterdamse Beloften.

De precieze voetbaltoekomst van Winter is nog ongewis. Afgelopen maand besloten de oud-international en Ajax na goed overleg uit elkaar te gaan. De voormalig speler van Ajax 1 en record-international kwam in het seizoen 2006-2007 terug in Amsterdam als trainer van Jong Ajax. Koster en Winter zetten dit seizoen de kroon op hun werk als Ajax-trainers door met Jong Ajax de landstitel in de Eredivisie voor Beloftenteams te veroveren. Ook de Jong Ajacieden Calvin Mac Intosh, Marvin Hasselbaink en Roy Ouwerkerk gaan de club verlaten.

Adrie Koster vond voor de gelegenheid Aron Winter tegenover zich op de bank van de Suriprofs. Adrie Koster vond voor de gelegenheid Aron Winter tegenover zich op de bank van de Suriprofs.

Naast de spelers op het veld leverden zeker ook de 7.000 bezoekers hun bijdrage aan de sfeervolle voetbalavond. De totale opbrengst van de voetbalavond wordt door de Suriprofs gedoneerd aan verschillende goede doelen in Suriname.

Opstelling Jong Ajax:
Sergio Padt; Daylon Claasen, Calvin Mac Intosh, Daley Blind, Robbert Schilder; Vlatko Lazic, Jordi Schell, Danilo; Marvin Hasselbaink, Edgar Manucharyan en Javier Martina.

Wissels: Roy Ouwerkerk, Johan Kappelhof.

Opstelling Suriprofs:
Boy Waterman; Milano Koenders, Kew Jaliens, Michael Reiziger, Hesdey Suart; Evander Sno, Edgar Davids, Lorenzo Davids; Berry Powel, Patrick Kluivert en Urby Emanuelson.

Wissels: Rodney Ubergen, Jerold Promes, Kelvin Maynard, Anduele Pryor, Ruben Schaken.

Javier Martina probeert Milano Koenders en Evander Sno van zich af te houden. Javier Martina probeert Milano Koenders en Evander Sno van zich af te houden.
Edgar Davids was de onbetwiste leider bij de Suriprofs. Edgar Davids was de onbetwiste leider bij de Suriprofs.
Jordi Schell was een van de smaakmakers bij Jong Ajax. Jordi Schell was een van de smaakmakers bij Jong Ajax.
Patrick Kluivert vecht een kopduel uit in de met 7.000 toeschouwers gevulde ArenA. Patrick Kluivert vecht een kopduel uit in de met 7.000 toeschouwers gevulde ArenA.