Menu
Gelijkspel Jong Oranje

Gelijkspel Jong Oranje

Jong Oranje heeft zich nog niet geplaatst voor de play-offs om een EK-ticket. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan bleef tegen Jong Noorwegen steken op een gelijkspel: 1-1. Urby Emanuelson, Siem de Jong en Kenneth Vermeer startten in de basis.

carroussel - oranje nederlandse elftal en Ajacieden

Jong Oranje speelde een matige wedstrijd, maar kwam daarin wel op voorsprong. Jonathan de Guzman sloeg kort na de rust toe uit een vrije trap: 1-0. Siem de Jong kreeg niet veel later een riante mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. De middenvelder miste. De Jong was vrijdag lang niet de enige; in het stadion van Roda JC sprong Jong Oranje zeer slordig om met de kansen. Arnar Forsund tekende een minuut voor tijd voor de gelijkmaker. Gregory van der Wiel was toen – als invaller – al bijna een half uur van de partij bij Jong Oranje.

Het ‘kleine’ Oranje moest in het Parkstad Limburg-stadion winnen om zich direct te plaatsen voor de play-offs, die in oktober worden gespeeld. Dinsdag krijgen de mannen van De Haan een nieuwe kans in en tegen Zwitserland. Jong Oranje heeft dan genoeg aan een gelijkspel. Het EK voor spelers tot 21 jaar wordt gespeeld in Zweden.

Opstelling Jong Oranje:
Vermeer; Zuiverloon, Jong-A-Pin, Luijckx (60. Van der Wiel), Pieters; Brama, De Jong (76. Janssen), Emanuelson; De Guzman (82. Nijland), Lens en Amrabat.