Menu
Gelijkspel na 2-0 achterstand

Gelijkspel na 2-0 achterstand

Ajax zaterdag 1 heeft afgelopen zaterdag in Putten met 2-2 gelijkgespeeld. SDC Putten leek voor rust voor een verrassing te zorgen middels een 2-0 voorsprong, maar Ajax wist in de tweede helft eveneens tweemaal te scoren.

Ajax zette gelijk vroeg druk gezet en het initiatief genomen. Dat resulteerde al in de negende minuut in de bijna 0-1 toen Kevin de Visser een lange solo zag eindigen met een schot op de buitenkant van de paal. De toon was gezet, Ajax was de bovenliggende partij en SDC stond veelvuldig al vroeg met de rug tegen de muur. De volgende grote kans volgde in de zestiende minuut toen Dennis Kaars zijn schot gekeerd zag worden door doelman Van Hemel.

Maar in de achttiende minuut werd de strijdwijze van SDCP duidelijk zichtbaar; afwachten en via de snelle omschakeling counteren. Ajax leed op het middenveld knullig balverlies en Rick Degenaar werd diep gestuurd en kon profiteren van het trage ingrijpen in de Ajax defensie en zo scoorde Degenaar bij de eerste kans voor Putten meteen de 1-0. Ajax was geenszins van slag en bleef onverminderd met goed verzorgd voetbal de aanval zoeken. Zo ook in de 21e minuut toen De Visser Paul Quasten bereikte die opnieuw doelman Van Hemel zag redden. Ajax dat gretig bleef, dicteerde het spel en SDC loerde met snelle mensen voorin op de aanval.

Het kon bijna niet uitblijven of het moest een keer succes hebben, want het piepte en kraakte aan alle kanten in de blauwe defensie die in de 34e minuut andermaal de handen mochten dichtknijpen toen Glenn van Zoolingen zijn kopbal zal eindigen op de vuisten van doelman Van Hemel. Het was een mirakel dat Ajax nog niet gescoord had en des te ongeloofwaardiger was het dat in de 42e minuut na andermaal weifelend optreden in de Ajax achterhoede SDC Putten voor de tweede keer mocht scoren. Het was Olivier Pilon die profiteerde en alleen op doelman Been mocht afgaan, deze omspeelde en het sportpark in vuur en vlam zetten.

Na rust greep trainer Logchies in en wisselde Peter Post en posteerde Kevin de Visser meer naar achteren. Daarvoor in de plaats kwam Mitchell van de Beld. Ajax nam meteen het heft weer in handen en stormde richting het vijandelijke doel. Direct mocht Ajax een corner nemen die maar rakelings naast werd gekopt door Yuri Rose, maar het was de opmaat voor een uitstekende periode van Ajax. In de 53e minuut werd dit geïllustreerd toen Yuri Rose de bal panklaar legde voor Mitchell van de Beld die randje 16 meter hard en zuiver uithaalde voor de 2-1. Ajax was los en was het genieten van Ajax.
Het kon niet uitblijven dat Ajax de meer dan verdiende gelijkmaker zou maken en dat gebeurde dus ook in de 66e minuut toen Yuri Rose het eindstation was in een vlot lopende aanval. Rose legde de bal panklaar voor Dennis Kaars die met een bekeken schuiver de 2-2 op het bord bracht. Eindelijk kreeg Ajax loon naar werken. maar gek genoeg na dik 20 minuten prima voetbal zakte het tempo enigszins wat weg en nam de druk dus ook wat af op het Puttense doel. En zo kon SDCP weer op adem komen en zich herstellen in de wedstrijd. Het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam zodoende weer wat in evenwicht en kon SDCP ook weer eens aan aanvallen denken. Beide teams bleven in de slotfase de aanval kiezen hoewel de Amsterdammers het lichte voordeel bleven behouden en SDC Putten maar mondjesmaat in de buurt kwam van doelman Been veranderde er niets meer aan de score , al was Sergio Cameron nog het dichtstbij de 2-3 .

Fotografie: Rob van Vliet