Menu
Gelijkspel Serero en winst Schöne

Gelijkspel Serero en winst Schöne

Zes Ajacieden waren woensdagavond op stap voor interlands. Twee kwamen daadwerkelijk in actie. Lasse Schöne boekte met Denemarken een 1-0-oefenzege op Zweden en Thulani Serero speelde met Zuid-Afrika gelijk tegen Australië. Donderdag verloor Niklas Moisander met Finland van Litouwen.

Thulani Serero was met Zuid-Afrika te gast op de uitzwaaiwedstrijd van WK-deelnemer en tegenstander van Oranje, Australië. Hij was de hoofdrolspeler in de twaalfde minuut toen hij na een imponerende rush Ayanda Patosi vond die de openingsgoal maakte. Twee minuten later scoorde Tim Cahill de gelijkmaker wat ook de eindscore bleek. Serero werd in het begin van de extra tijd gewisseld.

Denemarken - Zweden is de meest beladen Scandinavische derby. Het enige doelpunt werd gemaakt door Daniel Agger vanaf de strafschopstip. Lasse Schöne begon in de basis, maar werd tegen het einde gewisseld. Het was de laatste interland van het seizoen voor Schöne en zijn Denemarken. Nu kan de dinsdag 28 jaar geworden Ajacied genieten van een welverdiende vakantie.

De geselecteerde Ajacieden Mickey van der Hart, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil en Lesly de Sa bleven alle vier op de bank tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Schotland. Jong Oranje kwam via Quincy Promes op een 0-1-voorsprong. De voormalige jeugdspeler van Ajax scoorde een zuivere hattrick en zette Jong Oranje zo voor rust op een 0-3-voorsprong. Na rust scoorden Rekik en Ziyech (2x) de goals. Schotland deed eenmaal iets terug waardoor de eindstand 1-6 werd.

Niklas Moisander kwam donderdag in actie met Finland in het thuisduel met Litouwen. De Ajacied speelde 69 minuten mee en zag de opponent vier minuten voor rust de enige treffer maken van de wedstrijd, 0-1.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst