Menu
Gelijkspel Sparta Praag

Gelijkspel Sparta Praag

De groepsfase van het UEFA Cuptoernooi krijgt donderdag een vervolg als Ajax bij Sparta Praag speelt en Zulte Waregem Espanyol in Barcelona bezoekt. Wat de ploegen uit groep F dit weekeinde deden, lees je hier.

Sparta Praag kwam net als Ajax niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De koploper in de Tsjechische competitie kwam tegen FK Siad Most wel op voorsprong en weer was het Dosek die in de 48ste minuut doel trof. Maar een paar minuten voor het eindsignaal zou klinken, kwam thuisploeg Siad Most langszij, 1-1. Het gelijkspel heeft geen gevolgen voor de koppositie van Sparta Praag. Na vijftien duels leidt de Praagse ploeg met 30 punten uit 15 duels.
Sparta Praag speelde in de volgende formatie: Blažek; Pospěch, Řepka, Sivok, Kadlec, Kolář (76.Sylvestre), Kisel, Hušek, Matušovič (89.Zabavnik), Rezek (69. Simak), Došek

Zulte Waregem kwam in de Belgische Jupiler League wederom niet tot winst. Op eigen veld verspeelde de laatste opponent van Ajax in de groep - Zulte Waregem - Ajax wordt op 13 december gespeeld - een 2-0 voorsprong. Zulte Waregem kwam in de 21ste en 33 ste minuut tot scoren door Roussel, maar op slag van rust en net na de hervatting kwam Westerlo helemaal terug in de wedstrijd. Waregem slaagde er niet in opnieuw een voorsprong te verkrijgen. De Belgische deelnemer in poule F staat in eigen land nu op een veertiende plaats met 13 punten uit evenveel duels.
Opstelling SVZW : De Vlieger, Dindeleux, Leleu, Reina, Janssens (62. Vandendriessche), Van Nieuwenhuyze, Sergeant, Van Steenbrugghe, Verschuere (75. Datti), Matthys (86. Vandermarliere), Roussel

Espanyol , op 30 november tegenstander van Ajax in de ArenA, had het geluk dat de scheidsrechter vier minuten langer liet doorvoetballen. Pas in de 94ste minuut wisten de Spaanse spelers uit groep F van het UEFA Cuptoernooi de winst naar zich toe te halen tegen Atletic Bilbao. Walter Pandiani, in de 83ste minuut ingevallen en in de 86ste minuut bedeeld met een gele kaart, schoot Espanyol naar de zege. In de normale speeltijd was Atletic Bilbao in de 47ste minuut op voorsprong gekomen. Tamudo boog de achterstand in zijn eentje om naar een 2-1 voorsprong voor de Barcelonezen. Maar de gasten uit Bilbao lieten zich niet aftroeven en scoorden zelf in de 67ste minuut weer de 2-2. Daar leek het duel ook in te eindigen tot de invaller Pandiani zich liet gelden, 3-2.
Espanyol kwam uit met het volgende team: Kameni, Zabaleta, De la Peña, Luis García (83. Pandiani), Riera, Rufete (76. Coro), Torrejón, Jarque, Moisés, Tamudo, Chica.
De tweede ploeg van Barcelona is op de ranglijst terug te vinden op de dertiende plaats met dertien punten uit 11 duels.

Austria Wien is deze Europese speelronde vrij. De Oostenrijkse ploeg won zijn competitieduel dankzij twee goals van Wolfgang Mair met 2-0 van Altach. Het hielp de ploeg niet van de laatste plaats in de Oostenrijkse Bundesliga af te komen, maar Austria deelt de negende plaats nu met Rapid Wien. Beide teams hebben zeventien punten uit tien wedstrijden.
Austria Wien speelde in de volgende opstelling: Safar; Ertl, Hill, Tokic, Troyansky; Mair, Blanchard, Metz (79. Netzer), Mila (70. Schragner); Aigner, Wallner (86. Saurer)