Menu
Gelijkspel voor Eriksen, Enoh verliest

Gelijkspel voor Eriksen, Enoh verliest

Christian Eriksen heeft zaterdagavond met Denemarken een 1-1 gelijkspel behaald op bezoek bij Noorwegen. Ex-Ajacied Dennis Rommedahl zette de Denen na een halfuur op voorsprong in het EK-kwalificatieduel. Vlak voor tijd maakte de Noren gelijk. Eriksen speelde de hele wedstrijd. Ook Eyong Enoh kwam met Kameroen een hele wedstrijd in actie tegen Senegal (1-0 nederlaag).

Denemarken staat na vier kwalificatiewedstrijden op de derde plaats in groep H. Net als nummer twee Portugal heeft het geboorteland van Eriksen tot dusver zeven punten behaald in de kwalificatiereeks op weg naar EURO 2012. Noorwegen gaat aan kop met tien punten uit vier wedstrijden.

Eyong Enoh speelde zaterdagavond met Kameroen een kwalificatieduel op weg naar de Afrika Cup 2012. Op bezoek bij koploper Senegal ging nummer twee Kameroen onder toeziend oog van 70.000 supporters in de slotfase met 1-0 onderuit. Het verschil tussen beide landen in kwalificatiegroep E liep daardoor op tot vijf punten. Enoh speelde de hele wedstrijd.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst