Menu

Gelijkspel voor goed Oranje -16

Het Nederlands Elftal onder zestien jaar heeft tijdens een vriendschappelijk toernooi in Turkije verzuimd het goede spel tegen België in de stand tot uitdrukking te brengen. Het missen van een groot aantal kansen zorgde ervoor dat 1-1 de eindstand was.

Bondscoach Ruud Kaiser stelde in het duel tegen de Zuiderburen drie Ajacieden in zijn basis op: Jan-Arie van der Heijden, Rawley Rozendaal en John Goozens. De laatste kreeg zijn tweede gele kaart van het toernooi en moet de wedstrijd tegen Frankrijk missen vanwege een schorsing.

Nederland kwam na een kwartier op achterstand, maar een kopbal van Utrechter Özçelik betekende vijf minuten later de gelijkmaker. Oranje kreeg kansen genoeg om het duel in winst om te zetten, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte en geluk. Van Frankrijk moet gewonnen worden om in het weekeinde nog een keer in actie te mogen komen.

Opstelling Nederland: Tim Krul (ADO Den Haag); Tom Hiariej (FC Groningen), Rens van Eijden (PSV), Ömer Özçelik (FC Utrecht), Jahmill Flu (PSV) (40. Tobias Waisapy, Feyenoord); Ismaïl Aisatti (PSV) (55. Jerson Anes Ribeiro, Feyenoord), Jan-Arie van der Heijden (Ajax), Ronald Hikspoors (PSV); Rawley Rozendaal (Ajax) (72. Diego Biseswar, Feyenoord), Imad Azaoum (Vitesse), John Goossens (Ajax).

Bron: KNVB