Menu
Gelijkspel voor Jong Ajax in Heerenveen

Gelijkspel voor Jong Ajax in Heerenveen

Na drie opeenvolgende zeges slaagde Jong Ajax er maandagavond niet in te winnen van Jong Heerenveen. De competitiewedstrijd in Friesland eindigde in 0-0.

In een met kinderen volgepakt Abe Lenstra Stadion had trainer Adrie Koster zijn elftal flink gewijzigd ten opzichte van vorige week tegen Jong AGOVV. Het handjevol A-selectiespelers waarover de coach tijdens die bekerwedstrijd op de Toekomst kon beschikken - Oleguer, Evander Sno, Kennedy en Hans Vonk - speelde deze keer niet. In Heerenveen verschenen met Robbert Schilder, Vurnon Anita en Siem de Jong drie bankzitters van de wedstrijd Ajax - FC Groningen van afgelopen zaterdag aan de aftrap. Daarnaast was John Goossens weer fit genoeg bevonden om te starten.

Koster was over het eerste deel van de wedstrijd nog te spreken. ,,De eerste helft speelden we redelijk. We waren duidelijk de betere ploeg, alleen konden we de trekker maar niet overhalen. We bleven iets te lang breien waardoor we maar niet tot de afronding kwamen." Ondanks de dominantie van Jong Ajax kreeg ook de thuisploeg voor de theepauze nog een prima mogelijkheid, maar Toby Alderweireld kon de bal net voor de lijn keren.

,,In de tweede helft was het een stuk minder", erkende Koster. ,,Het was niet goed. Teveel mensen liepen uit hun positie en daardoor was het voetballend veel minder. Desondanks kregen we alsnog een aantal momenten waaruit we konden scoren." Daarbij doelde de trainer van Jong Ajax met name op de kans van invaller Stanton Lewis. Koud in het veld mocht de Zuid-Afrikaan alleen op de Heerenveen-goalie afstormen. Waar een lob op zijn plaats was geweest, schoot Lewis tegen de doelman aan. ,,Het was onnodig om hier punten te laten liggen'', zei Koster.
Die constatering bleek helemaal vervelend toen Koster de eindstanden van de andere wedstrijden in de Eredivise voor Beloften ter gehore kreeg. ,,De concurrentie laat dus punten liggen. We hadden goede zaken kunnen doen en een stap naar de bovenste plaatsen kunnen zetten. Helaas, we hebben het aan onszelf te wijten."

Kijk op Ajax TV voor een samenvatting en reacties >>