Menu
Gelijkspel voor Zaterdag 2 in Spakenburg

Gelijkspel voor Zaterdag 2 in Spakenburg

Ajax zaterdag 2 heeft in en tegen Spakenburg met 3-3 gelijkgespeeld. De Blauwen kwamen vlak voor tijd op gelijke hoogte door een benutte penalty.

Ajax begon goed aan het duel met Spakenburg en kwam via Hartlooper (via de keeper) en van Huffel (op aangeven van Ronday) op een 0-2 voorsprong, maar al voor rust wist de thuisploeg gelijk te maken. Na de pauze was het Spakenburg dat twee grote kansen kreeg. Dion Thomas wist echter beide keren te redden. Toch was het Ajax dat weer op voorsprong kwam. Kid Ronday zette goed door en bood Daan van Huffel een niet te missen kans. Dat het op dat moment tegen de verhouding in was, daar maalde niemand om bij de Amsterdammers.

De achterstand was het sein voor de Blauwen om Ajax nog meer onder druk te zetten en met veel kunst en vliegwerk hield de Amsterdamse verdediging stand. Jack van Moerkerk werd gewisseld voor Kurdo Mohamad, van Huffel voor Fernando van der Vaart en Jeremy van Eijsden voor Robin de Wey.

Doordat Spakenburg ver naar voren speelde, kon Ajax regelmatig gevaarlijk uitbreken, maar de counters werden te onnauwkeurig uitgespeeld. Zo bleef het gevaar op de gelijkmaker en de thuisploeg dacht hem al gemaakt te hebben. De treffer werd echter geannuleerd vanwege gevaarlijk spel tegen keeper Thomas.

Vlak daarna was het wel raak. Een speler van Spakenburg werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de penalty werd feilloos benut: 3-3. Uiteindelijk dus zure gezichten bij Ajax, maar over de gehele wedstrijd genomen mag men niet mopperen met een gelijkspel. Ondanks het puntverlies staat de ploeg nog tweede, op drie punten van koploper WV-HEDW 2.

Fotografie: Rob van Vliet