Menu
Gelijkspel voor Zaterdag 3 tegen ZOB

Gelijkspel voor Zaterdag 3 tegen ZOB

Daar waar de ouverture van het seizoen goed begonnen was met een prachtige overwinning op standgenoot en eeuwig concurrent AFC, werd er afgelopen zaterdag puntverlies geleden door de Zaterdag 3.

De wedstrijd tegen ZOB eindigde in een 1-1 gelijkspel. Met het overwegend in balbezit zijn van Ajax speelde het spel zich voornamelijk af tussen de strafschopgebieden en niet echt er in. Beide doelmannen hadden het dus niet erg druk, wat overigens goed uitkwam voor onze doelman die licht geblesseerd aan de wedstrijd was begonnen, en hielden zich voornamelijk bezig met het coachen van de mannen voor hen, of het nemen van achter- of terugspeelballen. Alhoewel wij dus meer balbezit hadden dan onze tegenstander was het toch ZOB dat op voorsprong kwam na knullig verdedigen. Dit zorgde voor een ruststand van 0 – 1.

Met name het eerste half uur van de tweede helft was het aan ons en hadden de adviezen en de omzettingen zijn uitwerking op het team! We hadden veel meer overwicht, kregen wat meer kansjes en dwongen de tegenstander terug naar hun goalie en in hun eigen zestienmeter. Uiteindelijk viel die verdiende gelijkmaker circa halverwege de tweede helft en hadden we zelfs kans op een voorsprong op dat moment. Toch konden we verder geen vuist maken, waren we een ietwat ongelukkig in de afwerking en wist ZOB zich wat te herpakken en kon zelfs onze verse doelman in de tweede helft een aantal keer zonder positief resultaat op de proef stellen. Na negentig minuten stond uiteindelijk onze tweede 1 – 1 in acht dagen op het wedstrijdformulier.

Fotografie: Rob van Vliet