Menu

Gelijkspelend Ajax A1 loopt uit op Feyenoord

Hoewel Ajax A1 zelf twee punten liet liggen in het thuisduel tegen FC Groningen (0-0), liep de ploeg van trainer Sonny Silooy wel een punt uit op Feyenoord. De Rotterdammers verloren namelijk op eigen veld.

Ajax A1, dat wegens schorsingen en blessures een ietwat ander aanzien had dan gebruikelijk, liet weinig zien in de wedstrijd tegen FC Groningen. De gasten kwamen er zelfs af en toe gevaarlijk uit, zonder overigens echt goede kansen te krijgen. De Amsterdammers kregen via Johan Plat in de eerste helft de beste kans. De Volendammer had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot prompt tegen de keeper op. Daardoor bleef het bij rust 0-0.

In de tweede helft ging het nauwelijks beter. In de zeventigste minuut schoot invaller Jordy Brouwer tegen de goedspelende Groningse doelman op, waarna Chakib Tayeb via een speler van Groningen de bal over het doel schoot. Zeven minuten later kreeg Brouwer wederom een goede mogelijkheid en ook dit maal lukte het scoren niet. Zes minuten voor tijd liet de Groningse doelman de bal los na een vrije trap van Marijn Sterk. Melvin Hasselbaink schoot vervolgens in, maar deed dat te langzaam waardoor Groningen de bal voor de doellijn kon wegwerken. Het gevolg was dat de wedstrijd eindigde zoals die begon, 0-0.
Omdat Feyenoord met 1-2 verloor van RKC heeft Ajax de koppositie verstevigd.

Opstelling: Marco van Duin; Marco Neuvel, Gregory van der Wiel, Donovan Slijngard, Marijn Sterk; Vurnon Anita, Johan Plat (46. Jordy Brouwer), Jan-Arie van der Heijden (56. Travis Reuser); Sergio Zijler (69. Melvin Hasselbaink), Mitchell Donald, Chakib Tayeb.

Stand:

Ajax 18-39
Feyenoord 19-36
sc Heerenveen 18-34
Sparta R'dam 18-32
ADO Den Haag 18-27
PSV 17-26
FC Groningen 19-26
Twente/Herac. 17-22
AZ 18-21
FC Volendam 19-19
Excelsior 18-18
RKC Waalwijk 19-18
FC Utrecht 18-16
Vitesse/AGOVV 16-15