Menu

Geluk bij een ongeluk voor Marco

Marco Berghuijs uit Delft was de grote pechvogel bij het Beachsoccertoernooi in Scheveningen. Het Ajax Kidsclub-lid liep al in de eerste wedstrijd een zwaar gekneusde voet op en moest vanaf de kant toekijken. Om zijn leed te verzachten mocht hij afgelopen woensdag Richard Witschge interviewen. Dat vond hij natuurlijk hartstikke leuk.

Wie wil nou niet Richard Witschge interviewen. De enige overgebleven Amsterdammer in de selectie nu ook Fred Grim is gestopt. Iedereen toch zeker?

Al vanaf zijn zesde jaar wilde Ajax Richard Witschge hebben, maar de jongste Witschge - zijn broer Rob heeft ook nog bij Ajax gevoetbald - ging pas op zijn dertiende naar Ajax. ,,Toen kon ik zelf met de tram", vertelde Richard aan de kersverse interviewer uit Delft.

Marco was een beetje zenuwachtig. Het gebeurt toch niet altijd dat je je grote idool mag interviewen. Hij had thuis een mooie vragenlijst opgesteld en vuurde die achter elkaar op de middenvelder af. Wilde hij in Spanje wonen, wat wilde hij vroeger worden en wat is de leukste grap die ooit in de kleedkamer is uitgehaald?

Marco lag bij de kleedkamergrap -,,Er zijn een keer schoenen aan de grond gelijmd" - dubbel van het lachen. Hij kon bijna niet meer verder vragen. Dat de voetballers een keer hete peper rond het drinkglas van hun trainer hadden gesmeerd, vond Marco ook erg geestig. Zijn vader is dus gewaarschuwd!

Richard wist overal een antwoord op. Behalve op de laatste vraag. Of hij nog een goede mop wist. Tsja, hij wist er wel een paar maar die kon hij niet aan hem vertellen. Die waren te schunnig voor een jongen van negen...

Het interview is te lezen in het volgende nummer van het Ajax Kids Club-blad.