Menu
Gelukkige zege A1 op AZ

Gelukkige zege A1 op AZ

Ajax A1 heeft opnieuw gewonnen, maar dit keer kwam de zege veel moeizamer tot stand dan de afgelopen weken. AZ werd met 2-1 verslagen.

Voor Ajax was het zaak om aansluiting met de kop te houden, ook AZ af te schudden. Daarin slaagde de ploeg van trainer Sonny Silooy. ,,Maar het ging best moeizaam", vond de trainer. ,,Dat kwam ook door de tegenstander. Wij leden veel balverlies en zeker in de tweede helft lieten we AZ in de wedstrijd komen. Zij kregen heel veel kansen, maar dit keer hadden wij het geluk mee. Dat dwing je ook af."

In de eerste helft speelde Ajax met de wind in de rug. Kansen waren er voor Jordy Schell, Erixon Danso en Toby Alderweireld, maar gescoord werd er niet. Omdat de Amsterdammers een paar minuten voor rust de fout in gingen, kreeg AZ een levensgrote mogelijkheid om de openingstreffer te maken. Zij kregen een penalty. Sergio Padt keerde de inzet echter en ook de rebound haalde hij uit zijn doel.

In de tweede helft kwam Ajax na acht minuten op voorsprong na een fraaie aanval. Danillo stuurde Nathaniel Will de diepte in, Will trok vervolgens de bal terug tot op de zestienmeterlijn en Jordy Schell schoot raak, 1-0. Een kwartier voor tijd verdubbelde Toby Alderweireld de voorsprong door na een corner de bal in het doel te werken.

,,Daarna hadden we het moeilijk", analyseerde Silooy. ,,Voorin konden we de bal niet vasthouden, de linies waren te groot waardoor AZ er gemakkelijk doorheen liep en de aanvallers stonden te diep." Pas twee minuten voor tijd wist AZ te profiteren, 2-1. Maar door de zes minuten extra tijd bleef het spannend. AZ kreeg nog alle kans op de gelijkmaker, maar omdat Ajax onder andere een bal van de doellijn wist te halen, was de achtste competitiezege op rij een feit.

Opstelling Ajax A1: Padt; Tillema, Alderweireld, Blind, Supusepa; Olyve (54. Uiterloo), Schell, Will; Lazic (73. Resida) Danso, Danillo.