Menu

Gemengde gevoelens bij Belgen

De Ajax-Belgen hebben gemengde gevoelens aan de loting tegen Club Brugge overgehouden. Wesley Sonck vindt het helemaal niet leuk tegen een Belgische club te moeten spelen. Tom Soetaers en Jelle van Damme vinden dat op zich prima, maar zien Club Brugge als een moeilijke opponent.

Sonck volgde de loting niet actief, maar kreeg de tegenstanders via een sms-je van zijn broer. ,,Ik vind het helemaal niet leuk dat we Club Brugge tegen komen", aldus de spits. ,,Wij kennen die ploeg en het is geen makkelijke tegenstander. Ik weet niet hoe het bij de andere jongens is, maar ik denk dat ze mij zeker gaan uitjouwen. Of ik liever Anderlecht had getroffen. Nee, ik had liever helemaal geen Belgische club gehad."

Tom Soetaers keek vanaf zijn hotelkamer naar de televisie en vindt het leuk dat er een Belgische opponent aan Ajax werd gekoppeld. ,,Ik ben blij dat ik weer eens in België kan spelen, maar dan had ik liever Anderlecht gehad, dat is mijn oude club. Maar ook bij Brugge hebben we contacten door de nationale ploeg."

Sonck kent ze bijna allemaal. ,,Met veel speelde ik in het Belgische elftal samen. Natuurlijk heb ik ook met Genk tegen ze gespeeld. We verloren wedstrijden, maar wonnen ook wel eens."

Soetaers ziet ook de kwaliteiten van Club Brugge. ,,Het elftal is een type Graz. Dus sterke jongens die goed zijn in stilstaande situaties. Daarnaast is het een beter voetballende ploeg dan Graz. Wel het type spel waar wij het het moeilijk mee hebben."

Jelle van Damme had niet echt een voorkeur toen hij thuis voor de buis zat te kijken. ,,We zitten in een goede groep, maar makkelijk zal het niet worden. Dat geldt ook voor Club Brugge. Leuk dat ze bij ons in de poule zitten, maar zeker niet makkelijk."

Net na de lunch op vrijdag waren de drie op de hoogte gesteld van hun hernieuwde selectie voor de Rode Duivels. Maandag vertrekt het trio. Soetaers: ,,Ik vind het leuk dat we met z'n drieën in het buitenland met de nationale ploeg mee zijn. Maar ook andersom is het prettig dat hier bij Ajax al twee Belgen waren. Dan gaat de aanpassing wat vlotter."

Ook Sonck vindt het prettig dat twee teamgenoten in de nationale selectie zitten. ,,We hebben nog maar weinig samengespeeld en misschien raken we nu meer op elkaar ingespeeld. De wedstrijd tegen Kroatië moeten we winnen. Gebeurt dat niet, dan zijn we uitgeschakeld. Is het over."

In de laatste interland tegen Nederland wist Sonck het doel te vinden, iets waar hij bij Ajax ook zo naar verlangt. ,,Aan die wedstrijd tegen Nederland hield ik een heel goed gevoel over. Maar dat was snel voorbij. Als je een nieuwe wedstrijd hebt gespeeld, telt de vorig al niet meer. Het doelpunt dat ik scoorde, heeft mij niet extra veel meer zelfvertrouwen gegeven. Het is ook niet zo dat ik nu denk dat het niet aan mij ligt, dat ik bij Ajax nog niet heb gescoord. Als iets niet lukt, moet je altijd bij jezelf te raden gaan."