Menu

'Gemiste kansen enige minpunt van de wedstrijd'

Tegen Vitesse kregen de Ajacieden volop mogelijkheden om een grote uitslag op het bord te krijgen. Maar de meeste kansen werden om zeep geholpen. Alleen Steven Pienaar verzilverde er twee en werd daardoor ook matchwinnaar. Volgens Chivu waren de gemiste kansen het enige negatieve aspect aan het spel van de Amsterdammers.

Normaal gesproken speelt Hatem Trabelsi rechts achterin, maar tegen Vitesse schoof de Tunesiër een plaatsje naar voren, naar het middenveld. Trabelsi: ,,Ik had nog nooit op die plek gespeeld, maar het ging wel lekker, ja. Koeman vroeg of ik op die plaats wilde spelen. Dat was geen probleem, want ik speel waar de trainer me nodig heeft. Maar het was wel moeilijk in het begin, ik moest wennen aan de nieuwe plaats. En het ging dan wel goed, maar ik hoop toch niet dat dit mijn positie wordt in de toekomst!"

Bijna had Trabelsi zelf nog gescoord. Zijn inzet in de eerste helft was echter te zacht. ,,We hadden zeker meer moeten scoren vandaag. Ik denk dat alle spelers een beetje vermoeid waren. Maar we hebben er toch twee gemaakt, we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste", vond Trabelsi.

Dat vond ook Nigel de Jong. ,,We hebben het spelletje goed gespeeld, maar we konden de kansen niet afmaken. Het is fustrerend dat we ze niet konden omzetten in goals. In de rust zei Koeman dat we ons koppie erbij moesten houden. Dan zou die tweede goal vanzelf komen. Dat gebeurde. Gelukkig hebben we gewonnen."

Alleen Steven Pienaar wist twee keer zijn voet op de juiste manier tegen de bal te zetten voor een doelpunt. De Ajacied van de wedstrijd vond het duel op zich niet zo moeilijk. ,,We hebben het vooral moeilijk voor onszelf gemaakt. Het probleem was dat we zo ontzettend veel kansen misten, net als tegen Utrecht vorige week. Gelukkig hebben we nu wel twee keer gescoord en daardoor gewonnen."

De aanvoerder beaamde wat zijn teamgenoten vertelden, maar vond dat zijn team een goede wedstrijd had gespeeld. ,,Ons positiespel was goed, het voetbal was goed en we waren agressief. Het enige negatieve punt van de wedstrijd was dat we veel kansen hebben gemist. Normaal gesproken krijg je tegen een goede tegenstander maar twee of drie kansen. Nu kregen we er veel meer, maar wisten we ze niet te benutten", aldus Chivu.

Naast de overwinning was er nog een positief aspect aan de wedstrijd. Na vijf maanden blessureleed keerde John O'Brien weer terug in de Arena, tot grote vreugde van hemzelf natuurlijk. ,,Het was lekker om weer op het veld te staan", zei de symphatieke Amerikaan. ,,Ik kon weer negentig minuten voluit gaan. Dit was een erg goed begin, al moet ik zeggen dat ik vandaag niet heel erg werd getest door de tegenstander. Ik zit nog niet op mijn oude niveau, daar moet ik wat meer wedstrijden voor in de benen krijgen. De komende duels moet ik meer gevoel krijgen, maar ik krijg de komende weken denk ik, lastige wedstrijden. Al ligt het aan de trainer natuurlijk of ik speel. Maar nu ga ik met een heerlijk gevoel naar huis", lachte O'Brien ontspannen.