Menu
Gemoedelijke ochtendtraining

Gemoedelijke ochtendtraining

Net als een week of twee geleden was er maandagochtend een behoorlijk uitgedunde spelersgroep op het trainingsveld. Veel Ajacieden moeten zich al melden bij de nationale selecties. Degenen die dat nog niet hoeven of niet geselecteerd zijn, liepen de wedstrijd tegen Utrecht uit de benen.

Rafael van der Vaart betrad met fysiotherapeut Frank van Deursen het veld. Afgezonderd van de groep werkte de aanvoerder aan zijn herstel. Dat vordert in die mate dat hij zich dinsdagmiddag gewoon zal melden bij het Nederlands Elftal.

Een groepje van negen spelers deed een gezamenlijke warming-up. Daana meldde Yannis Anastasiou zich bij Wil Coort voor een volledige training met Maarten Stekelenburg, de enige keeper op het veld. De Griek kwam niet in actie tegen FC Utrecht, dus moest hij voldoende trainingsarbeid verrichten. Coort liet hem ongelooflijk veel ballen afvuren op de Nederlandse doelman, zodat het zweet de twee al snel op het voorhoofd stond.

De overigen werden verdeeld bij twee voor elkaar staande pylonen. Een meter of dertig verderop stonden daar twee pylonen tegenover. De bedoeling van het spel was duidelijk, want het was al vaker gedaan: met een nauwkeurig schot moest een van de twee verste oranje obstakels omver worden geschoten.

Vervolgens verliet ook John O'Brien de groep om in een andere hoek aan zijn herstel te werken. De overige zeven spelers gingen in een kringetje staan en moesten in hoog tempo drie ballen naar elkaar overgooien. Hilariteit allom, want zodra je een bal hebt weggegooid moet je er weer een vangen en doorspelen naar iemand zonder bal. Regelmatig was het gelach over het hele veld te horen.

Toen René Wormhoudt oordeelde dat de spieren soepel genoeg waren, mocht het zevental ermee ophouden. Van der Vaart en O'Brien werkten rustig door en Wil Coort legde nogmaals een rijtje van tien ballen klaar voor Anastasiou en Stekelenburg. Wesley Sneijder, Tom de Mul en Julien Escudé waren solidair met het duo, zij zorgden van het bankje voor de nodige mentale ondersteuning.