Menu
Generale repetitie voor halve finale

Generale repetitie voor halve finale

Willem II komt vandaag op bezoek in de ArenA. Het toeval wil, dat Ajax over precies twee weken opnieuw tegen de Tilburgers moet aantreden. In Brabant staat dan de halve finale van de Amstel Cup tussen de Tricolores en de Amsterdammers op het programma. Voor beide clubs kan deze maand dus een belangrijke stap worden gezet in de richting van deelname aan Europees voetbal.

Ajax weet er tegen Willem II vaak op los te scoren. Als we alleen al kijken naar de duels die de clubs in de Amsterdam ArenA tegen elkaar speelden, zien we dat Ajax liefst 28 keer scoorde in acht duels. De Tilburgers kwamen niet verder dan vier doelpunten.
De grote uitslagen worden met regelmaat op het scorebord gezet. In de historie wonnen de Amsterdammers met een doelsaldo van +5, zes keer met +6 en ook nog eens twee keer met +7.

Nu zal Danny Blind vooral al heel blij zijn als er gewoon wordt gewonnen. De trainer moet Julien Escudé missen wegens een schorsing en Filipe Kasmirski, Tomás Galásek, Angelos Charisteas, Rasmus Lindgren en Anthony Obodai zijn wegens blessures niet beschikbaar.

Ook Robert Maaskant, trainer van Willem II, kent wat absenten. Albert van der Haar die zaterdag in het duel tegen De Graafschap geblesseerd uitviel komt zeker niet in actie. Van der Haar liep tegen De Graafschap een enkelblessure op en ondervindt daar nog te veel hinder van. Jos van Nieuwstadt is evenmin van de partij, ook hij kampt met een enkelblessure, opgelopen in Groningen. Verder ontbreken Michel Kreek (hamstring), Mathijssen (liesklachten) en Hadouir (knie). Terug na een blessure is Nuelson Wau. Of hij al in actie komt tegen Ajax is nog onduidelijk.

De eerste wedstrijd tussen Willem II en Ajax dit seizoen werd in Tilburg met 1-3 gewonnen door Ajax. Mauro Rosales was met twee goals de grote man, Maxwell schoot Ajax naar 1-3. Het tegendoelpunt werd ook al door een Ajacied gemaakt. Zdenek Grygera passeerde Hans Vonk.

Het duel begint vanavond om 20.15 uur.


Wedstrijden tegen Willem II in de Amsterdam ArenA:

09-10-96 Ajax - Willem II 3-0 Louis van Gaal
23-04-98 Ajax - Willem II 6-1 Morten Olsen
23-08-98 Ajax - Willem II 2-0 Morten Olsen
13-02-00 Ajax - Willem II 3-1 Jan Wouters
11-02-01 Ajax - Willem II 1-1 Co Adriaanse
28-10-01 Ajax - Willem II 4-1 Co Adriaanse
03-11-02 Ajax - Willem II 3-0 Ronald Koeman
28-09-03 Ajax - Willem II 6-0 Ronald Koeman