Menu
Gentenaar kent geen vrees voor Ajax

Gentenaar kent geen vrees voor Ajax

Ajax reist vandaag af naar het zuiden voor het competitieduel bij VVV-Venlo. Wie de uitslagen uit het verleden erop naslaat, ziet dat de Amsterdammers het zelden makkelijk hebben in het knusse en gezellige stadion De Koel.

In de jaren tachtig verloor Ajax zelfs twee keer op rij in de Noord-Limburgse stad. Twee seizoenen geleden werd met 2-2 gelijkgespeeld.

Dennis Gentenaar was bij die puntendeling aanwezig. De huidige doelman van de Venloërs bleef echter negentig minuten aan de kant bij Ajax. Toch kan hij zich de wedstrijd nog wel herinneren. ,,Ik weet nog wel dat wij op voorsprong kwamen’’, luidt zijn kloppende informatie. ,,Het was de laatste wedstrijd voor de winterstop. VVV ging er vol tegenaan en wij waren niet in beste doen. Het was sowieso geen beste periode voor Ajax’’, refereert de Nijmegenaar aan de tien verliespunten die de ploeg leed in de maand december.

Hoewel Gentenaar afgelopen seizoen uit beeld verdween bij de technische staf van Ajax heeft hij naar eigen zeggen een mooie tijd gehad bij Ajax. ,,Ik ben blij dat ik het heb meegemaakt. Het is alleen jammer dat we geen kampioen zijn geworden. Dat had me wel mooi geleken.’’ Dat de band met zijn voormalige club nog steeds uitstekend is, blijkt uit het bezoek dat Gentenaar vorige week bracht aan de ArenA. ,,Ik had clubarts Edwin Goedhart even gevraagd of het mogelijk was in het krachthonk te trainen en dat was geen probleem’’, aldus de keeper, die in afwachting van een koper voor zijn huis, nog steeds op een steenworp afstand woont van het Ajax-stadion.

Ondanks de geste van zijn oude club zal Gentenaar vandaag zijn huid zo duur mogelijk willen verkopen. ,,Voor wedstrijden tegen Ajax hoef je niemand te motiveren’’, klinkt hij duidelijk. ,,We moeten vooral niet achter hun gaan aanlopen. Daarnaast moeten we in balbezit rustig blijven.’’ De Limburgers hebben daarnaast de luxe te beschikken over twee spelers met veel scorend vermogen: Sandro Calabro en Keisuke Honda. ,,Calabro staat in de zestienmeter altijd op de goede plaats en Honda heeft echt de kwaliteiten om beslissend te zijn’’, weet ook Gentenaar. ,,Maar het allerbelangrijkste is dat we een team zijn dat alles voor elkaar over heeft.’’

Of die enorme toewijding, gekoppeld aan een attractieve speelstijl, genoeg is voor een stunt zal vandaag moeten blijken. Gentenaar is er in elk geval klaar voor. ,,Het klinkt misschien gek, maar ik vrees niemand van Ajax.’’ Toch sluit hij zijn ogen niet voor het gevaar van de bezoekers. ,,Suarez is natuurlijk een fantastische voetballer. Luis maakt van niets iets. Eerst dacht ik dat hij steeds geluk had, maar op een gegeven moment zag je dat het geen geluk meer was.’’

VVV-Venlo - Ajax begint vandaag om 14.30 uur.

Resultaten van de laatste vijf edities:

2007/2008 VVV-Venlo – Ajax 2-2 (30-12-2007)
1993/1994 VVV-Venlo – Ajax 0-1 (11-03-1994)
1991/1992 VVV-Venlo – Ajax 0-4 (10-11-1991)
1988/1989 VVV-Venlo – Ajax 1-2 (12-10-1988)
1987/1988 VVV-Venlo – Ajax 3-1 (13-12-1987)