Menu
Gentenaar klaar voor weerzien met NEC

Gentenaar klaar voor weerzien met NEC

Bij afwezigheid van de zieke Maarten Stekelenburg lijkt Dennis Gentenaar zich op te kunnen maken voor een basisplaats tegen NEC. De 31-jarige doelman werd tijdens de afsluitende training niet gespaard door zijn medespelers en trainers.

Maar liefst tien seizoenen was Gentenaar doelman in Nijmeegse dienst. In 170 duels verwierf de geboren Nijmegenaar zichzelf een oceaan aan ervaring. Via Borussia Dortmund belandde Gentenaar deze zomer in Amsterdam. Als Ajacied maakt hij zaterdag zijn opwachting tegen zijn oude club. ,,Natuurlijk is die wedstrijd speciaal. Niet alleen omdat ik weer even terug keer bij mijn oude club, maar ook omdat het onze laatste wedstrijd van 2006 is’’, vertelt Gentenaar direct na de training.

Het 'stoeltje van Stam'. Een schot van de aanvoerder werd het stoeltje fataal. Het 'stoeltje van Stam'. Een schot van de aanvoerder werd het stoeltje fataal.

De doelman heeft zich inmiddels lang en breed de wij-vorm aangemeten. Na elf seizoenen profvoetbal denkt en handelt Gentenaar inmiddels als een echte Ajacied. Een Ajacied die afgelopen woensdag nog zijn competitiedebuut maakte in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (2-0). Eerder kwam de Ajacied al in actie op twee andere voetbalfronten: in de strijd om de UEFA Cup en de KNVB Beker.
Gentenaar, gulzig vooruitblikkend : ,,We gaan voor niets anders dan de winst naar Nijmegen. Het is nu nog anderhalf uur gas geven. Daarna kunnen we genieten van een weekje vakantie. Waar we vooral voor moeten oppassen morgen? Laten we in geen geval te veel ruimte weggeven. Vooral niet omdat NEC over veel loopvermogen beschikt.’’
De vrijdagtraining was bepaald geen makkie voor Gentenaar. De verschillende afrondoefeningen brachten de doelman helemaal in zijn element. Het was vrij schieten op de voormalige NEC-sluitpost. Een opdracht die vooral Jaap Stam ter harte nam. De aanvoerder rondde enkele keren subliem af. Een spaarzame afzwaaier belandde op een van de stoeltjes achter het doel. Het oranje zitmeubel sloeg zowaar in tweeën. De Ajax-supporters op de tribune beloonden de actie met applaus.

Voor de camera van Ajax TV kijkt Gentenaar vooruit naar NEC - Ajax. Voor de camera van Ajax TV kijkt Gentenaar vooruit naar NEC - Ajax.

Flink nazwetend vertelt Gentenaar na de sessie over zijn ervaringen als NEC’er in duels tegen Ajax. De Nijmegenaar probeerde talloze keren Amsterdamse goals te voorkomen. ,,Een zege op Ajax is voor NEC natuurlijk heel bijzonder’’, bekijkt Gentenaar de zaken desgevraagd nog een keer vanuit NEC-perspectief. Met een minzaam lachje: ,,In de Goffert heb ik wel eens van Ajax gewonnen, ja. Natuurlijk zijn dat dan de wedstrijden die je vooral bijblijven. Vooral omdat je weet dat heel NEC er alles aan doet om zo’n resultaat neer te zetten. Elk jaar weer wordt daar alles aan gedaan. Zaterdag zal dat in de Goffert niet anders zijn.’’
Na het vuurwerk van de spelers, zorgde keeperstrainer Fred Grim voor de finishing touch. Gentenaar werd nogmaals, ditmaal vanuit alle hoeken en standen, onder vuur genomen. De doelman lijkt helemaal klaar voor zijn tweede competitieduel in een Ajax-keepersshirt.
Een duel dat bij Gentenaar ook op de wedstrijddag zelf veel fraaie herinneringen op zal roepen…