Menu
Gentenaar laat zijn keepershart spreken

Gentenaar laat zijn keepershart spreken

Buiten de keur aan nieuwe veldspelers om, is ook Dennis Gentenaar de Ajax-gelederen komen versterken. De oud-doelman van NEC en Borussia Dortmund kreeg tot nu toe minder aandacht dan collega-nieuwkomers als Jaap Stam, Gabri en Kenneth Perez. De lol over zijn eerste écht publiekelijke optreden als Ajacied (maandag) is er niet minder op bij Gentenaar. ,,Hartstikke mooi om hier te mogen zijn’’, laat de neo Ajacied zijn keepershart spreken.

Nijmegen, Dortmund, Amsterdam. Gentenaar nam, achteraf beschouwd, nogal een omweg richting Amsterdam ArenA. De ervaren keeper ziet er de lol wel van in. Sinds hij zijn contract signeerde –en zichzelf met het zetten van de handtekening tot Ajacied bombardeerde- is een stille wens werkelijkheid geworden.
,,Je merkt aan alles dat het hier om een topclub gaat’’, kijkt Gentenaar terug op zijn eerste ‘droomdagen’ als Ajacied. Hij heeft ook genoeg vergelijkingsmateriaal. Geput kan worden uit voetbaljaren ervaring bij NEC, Bundesligaclub Borussia Dortmund en, sinds kort, Ajax. NEC is een oude liefde waarover nog steeds met respect wordt gesproken. Jaren achtereen diende hij de Nijmeegse club. Bij de twee resterende clubs leerde Gentenaar de overteffende trap kennen. Qua organisatie, beleving, aandacht en supporterslegioen.
,,Gisteren was er ook zo veel publiek bij onze eerste training’’, vervolgt Gentenaar licht bewonderend. ,,Bij Borussia hing rondom de eerste training vaak een vergelijkbare sfeer. Leuke drukte. Bij NEC was er iets minder aandacht voor de start van een nieuw seizoen.’’
Toch begon het seizoen 2006-2007 in een lichte mineur voor de 30-jarige keeper. Een kleine, pijnlijke erfenis aan zijn laatste optreden in Duitsland speelt Gentenaar bij de start van een nog gloednieuwe voetbaljaargang nog steeds parten. In een wedstrijd tegen Bayern Munchen gleed de doelman ongelukkig weg bij een doeltrap. Een blessure aan zijn linkerknie is het gevolg.
Het gevolg was dat hij twee weken voor de eerste groepstraining al zijn opwachting maakte als Ajacied. Samen met Thomas Vermaelen en Michael Krohn-Deli revalideerde Gentenaar op De Toekomst. Voordeel bij het nadeel: Gentenaar leerde wel direct de boezem van de club Ajax kennen.

Voorlopig, op het trainingsveld naast de ArenA, traint hij nog steeds apart van de groep. Gentenaar, voorlopig aangewezen op de fysiotherapeuten: ,,Ik ben benieuwd wanneer ik echt met Fred Grim aan de slag kan. Een prognose voor de blessure blijkt nauwelijks te stellen. We bekijken van dag tot dag hoe het gaat.’’

,,Ik ben hier in elk geval goed ontvangen. Het liep allemaal vrij makkelijk. Je stelt jezelf voor en je wordt voorgesteld aan anderen. En er lopen hier natuurlijk ook meer nieuwe jongens rond he. Wat betreft de verrichtingen op het veld? In het voetbal gaat alles normaal gesproken vanzelf wel weer lopen. Eerst maar eens kijken wanneer ik met alle oefeningen weer mee kan doen.’’