Menu
Gentenaar nog even enige keeper

Gentenaar nog even enige keeper

Dennis Gentenaar is door de afwezigheid van de internationals al een week lang de enige keeper die traint met de selectie. De doelman erkent dat het rustiger op het veld is, maar tijdens de training wordt er nog altijd net zoveel zweet verloren als normaal.

Gentenaar voegt zich na de keeperstraining weer bij de groep. Gentenaar voegt zich na de keeperstraining weer bij de groep.

De eerste helft van de maandagtraining gaat Gentenaar alleen met keeperstrainer Fred Grim aan de gang. Terwijl de overgebleven voetballers zich storten op oefeningen in de kleine ruimte, vuurt Grim aan de andere kant van het trainingsveld het ene na het andere schot af op Gentenaar. De doelman zweeft, rolt en vliegt door de lucht om zijn doel schoon te houden.

Als Grim hem behoorlijk heeft afgemat mag hij zich weer melden bij zijn collega’s. Een partijvorm met een groot doel en twee kleine doeltjes. Gentenaar staat in het grote goal en heeft het vanwege de beperkte omvang van het veld behoorlijk druk. Na de reguliere training blijven George Ogararu en Nicolae Mitea nog even oefenen op hun afstandschot. Wie staat er op doel? Natuurlijk Gentenaar. ,,Het is zeker niet rustiger dan wanneer de groep compleet is”, zegt Gentenaar, die normaal gesproken met Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer traint. ,,Er verandert op zich weinig alleen gaat alles nu in een stuk door. Dat geldt niet voor mij, maar ook voor de spelers. Het ziet er gezellig uit met zo’n klein groepje, maar er wordt keihard getraind.”

De Ajax-doelman werd aan het werk gezet door zijn collega's. De Ajax-doelman werd aan het werk gezet door zijn collega's.

Toch ging het er vorige week, toen de internationals net weg waren, iets meer ontspannen aan toe dan normaal. ,,Ook toen werd er serieus getraind. Maar omdat er afgelopen weekeinde geen wedstrijd op het programma stond, was iedereen toch een beetje losser. Vandaag was dat al weer anders. Je merkt dat alles weer in het teken staat van de komende wedstrijd.”

Gentenaar zag zaterdagavond hoe Stekelenburg het doel van Oranje verdedigde tegen Roemenië (0-0). ,,De wedstrijd op zich was natuurlijk niet zo best, maar Maarten deed het heel goed. Hij was rustig en deed alles wat hij moest doen.”

Nog een paar dagen en dan wordt Gentenaar weer vergezeld door Stekelenburg. Wanneer Vermeer zich weer bij de Ajax-selectie voegt is onzeker. De jonge doelman meldde zich zondag ziek af bij Foppe de Haan voor de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Ierland.