Menu
Gerard Holsheimer overleden

Gerard Holsheimer overleden

Ajax is opgeschrikt door het overlijden van oud-medewerker en lid van de vereniging Gerard Holsheimer. Afgelopen vrijdag overleed Holsheimer op 73-jarige leeftijd.

Holsheimer begon in 1968 als lid van de jeugdcommissie. Dit was een vrijwillige functie, die onder meer de coaching van de C1-pupillen behelsde. Hij had destijds latere eerste elftalspelers en internationals als Wim Kieft, John van ’t Schip en Simon Tahamata onder zijn hoede. Vooral de band met Tahamata bleef ook in latere jaren bijzonder.

Loondienst
Aan het vrijwillige dienstverband kwam in 1977 een einde toen Holsheimer in loondienst trad van de club die hij in zijn jongensjaren vanaf de staantribune toejuichte. Ooit begonnen als administrateur klom hij uiteindelijk op tot directeur van de Toekomst. Tien jaar geleden nam Holsheimer in die hoedanigheid afscheid van zijn werkende leven bij Ajax.

Ook na zijn dienstverstand bij Ajax bleef hij zich met volle toewijding inzetten voor zijn club. Hij bleef Ajax tot het einde toe intensief volgen. Holsheimer was 47 jaar lid van Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst