Menu
'Geregeld kippenvel in ArenA'

'Geregeld kippenvel in ArenA'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. De internationals Jasper Cillessen, Daley Blind, Daphne Koster en Claudia van den Heiligenberg wisselen elkaar telkens af. Deze week is Daley Blind aan de beurt.

We krijgen morgen speciaal bezoek tijdens de laatste training voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De gasten van het Ajax Fanweekend in Center Parcs De Eemhof mogen de besloten training in de Amsterdam ArenA exclusief bijwonen. Na afloop is er ook nog een meet & greet in het stadion. Ik doe dergelijke activiteiten met Ajax-fans altijd met plezier. Het is leuk om op die manier in contact te komen met onze supporters. We weten dat ze honderd procent achter het team staan, maar het is altijd goed om dat bij activiteiten te benadrukken.

Omdat er niet zo vaak openbare trainingen zijn, bieden dit soort bijeenkomsten een kans om elkaar te ontmoeten. Uiteraard was het ook leuk geweest om, net als vorig jaar tijdens de eerste editie, in Center Parcs langs te gaan. Het speelschema laat dit echter niet toe. We moeten ons immers goed kunnen voorbereiden op de belangrijke wedstrijd tegen NAC. Hopelijk kunnen we er op deze manier toch een bijzondere meet & greet in de ArenA van maken.

Het is mooi om te zien dat er voor het tweede jaar op rij heel veel Ajax-fans een bungalow tijdens het Ajax Fanweekend hebben geboekt. Ook daaraan merk je dat Ajax leeft. We zien het natuurlijk bij onze thuiswedstrijden waarbij het stadion vrijwel altijd is uitverkocht. Dat zegt iets over onze grote achterban. Ook bij uitduels is het bezoekersvak vaak tot de laatste plaats gevuld. Met name laatst in Salzburg was de steun van onze eigen aanhang enorm. Ondanks dat de wedstrijd bijzonder teleurstellend verliep, bleven ze achter ons staan. Bij een aantal uitwedstrijden in de Eredivisie heeft ons dat dit seizoen echt geholpen. Bijvoorbeeld tegen Roda JC en Cambuur wonnen pas in de laatste minuut. Mede dankzij de onophoudelijk steun van onze meegereisde fans konden we die beide duels uiteindelijk toch nog winnend afsluiten.

Ook bij thuiswedstrijden in onze eigen ArenA waardeer ik de steun van onze fans enorm. Ik krijg bijvoorbeeld nog steeds kippenvel als mijn naam door de Ajax-fans gescandeerd wordt. Het geeft me een extra prikkel. Datzelfde geldt trouwens ook voor onze activiteiten voor Ajax StreetWise. In de afgelopen jaren ben ik al verschillende keren op schoolbezoek en bij clinics aanwezig geweest. Voor veel van die leerlingen zijn wij hun idolen. Het is mooi dat je dan iets terug kunt doen door een handtekening, foto of een praatje met ze. Voor ons een kleine moeite, voor hen een groot plezier. Het is toch mooi dat je iemand door een klein gebaar een onvergetelijk moment kan bezorgen?

Zelf heb ik vroeger eigenlijk nooit idolen of helden gehad. Voor mij was de situatie misschien ook wat anders doordat mijn vader destijds speler van Ajax was. Daardoor stond ik er misschien net even anders in dan andere jongens van mijn leeftijd. Dat uitte zich bijvoorbeeld als onze buurman Jari Litmanen wel eens kwam koffiedrinken. In plaats van een handtekening te vragen ging ik naar boven richting mijn PlayStation of naar buiten om te voetballen. Ik denk dat andere kinderen uit de buurt op zo’n moment hun kans op foto’s en een handtekening wel hadden gegrepen. Achteraf besef ik nu dat het toch wel bijzonder is geweest.

Meld je aan voor de Ajax Nieuwsbrief via onderstaande link

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief