Menu
Geri Branten te gast bij Ajax en NOS

Geri Branten te gast bij Ajax en NOS

Geri Branten beleefde vrijdagavond de wedstrijd Ajax - De Graafschap van een wel heel bijzondere plek. De jarige - hij werd deze dag 19 jaar - mocht een avond meelopen met NOS-commentator Jeroen Elshoff en keek (en luisterde) vanaf de perstribune toe.

Branten heeft een zware tijd achter de rug waarin hij vele chemokuren, bestralingen en een 21-uur durende operatie moest ondergaan. Als een soort oppepper mocht hij van de NOS en met medewerking van de Ajax Foundation een avond aan de zijde van commentator Jeroen Elshoff naar de wedstrijd kijken. ,,Je beleeft de wedstrijd heel anders", vond de jarige Geri. ,,Het lijkt me erg lastig om - als je voor Ajax bent - dat niet in je verslag door te laten klinken."

Dit seizoen was Branten, ondanks dat hij in zijn herstelfase zit, al een aantal keer in de ArenA geweest, waaronder bij twee Champions League-duels. De wedstrijd tegen De Graafschap was wat dat betreft niet echt te vergelijken. ,,Het was niet heel best", vond de Brabander. ,,Ach, als ze maar winnen. Dat zal Johan Cruijff wel niet met me eens zijn, maar zo zie ik het!"


Tekst: Ajax.nl
Foto: Gerard van Hees/Ajax.nl