Menu

Gerrie Kleton overleden

Gerrie Kleton, voormalig eerste-elftalspeler van Ajax, is op 52-jarige leeftijd overleden. De aanvaller, die vanaf zijn tiende bij Ajax speelde, was al geruime tijd ziek.

Gerrie Kleton werd al op jonge leeftijd gezien als een groot voetbaltalent. Hij speelde in het Amsterdams Elftal, het Nederlands Jeugdelftal en de UEFA Jeugd. Bij de jeugd van Ajax speelde Kleton samen met onder anderen Gerard van der Lem en Pim van Dord. Kleton maakte deel uit van de selectie van Ajax die in het begin van de jaren zeventig grote Europese successen behaalde, al had de tweebenige aanvaller in die tijd Piet Keizer voor zich als linksbuiten, zodat zijn optredens in de hoofdmacht spaarzaam waren.

Na Ajax kwam Gerrie Kleton uit voor MVV, Haarlem, Cercle Beerschot, AZ '67 en RKC. Vooral bij Haarlem groeide hij uit tot een waardevolle kracht. De linksbuiten van weleer verhuisde naar het middenveld en werd spelverdeler. Met Haarlem promoveerde Kleton naar de eredivisie en hij behaalde met de Noord-Hollandse club korte tijd later Europees voetbal.

Ondanks zijn omzwervingen bleef Gerrie Kleton een Ajacied in hart en nieren. Hij was een vaste kracht bij Lucky Ajax en een graag geziene gast bij de club.

Tijdens het oefenduel tussen HFC Haarlem en Ajax van aanstaande woensdag zullen de spelers rouwbanden dragen en wordt er voor de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de oud-speler van beide clubs.

Gerrie Kleton wordt op maandag 16 januari om 11.00 uur begraven op begraafplaats De Nieuwe Ooster aan de Middenweg in Amsterdam. De laatste wens van Kleton was dat zoveel mogelijk van zijn voormalige teamgenoten bij zijn afscheidsplechtigheid aanwezig zouden zijn.