Menu

Gerrie Muhren geridderd

Gerrie Muhren is vrijdagochtend in het gemeentehuis van Volendam geridderd. De ex-Ajacied is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Muhren, de Ajacied met de oogstrelende techniek, werd geridderd 'vanwege zijn briljante carriere als voetballer', aldus het juryrapport. ,,De imposante staat van dienst wordt ondersteund door een een voorbeeldig gedrag, zowel in als buiten het veld. De heer Muhren staat bekend als een "gentleman", vervolgt het rapport.

Muhren voelde zich tijdens zijn voetballoopbaan al zeer betrokken bij de gehandicapten in de regio waar hij woonachtig is. Hij liet met grote regelmaat zijn gezicht zien op diverse sportdagen voor gehandicapten, was teamtrainer tijdens de landelijke G-dag en was vast lid van het World Master Team dat tien maal per jaar voor een goed doel voetbalt. Dit is slechts een kleine greep uit zijn activiteiten.

Muhren kwam in 1968 naar Ajax. Wereldberoemd is zijn staaltje hooghouden in de wedstrijd tegen Real Madrid. 1969 Was ook het jaar dat Gerrie Mühren zich als eerste Volendammer in het Nederlands Elftal speelde. In totaal speelde de Volendammer 298 wedstrijden in het rood-wit. In 1976 speelde hij zijn laatste duel voor Ajax.

Momenteel maakt Mühren deel uit van de scoutingsstaf van Ajax.