Menu
Geschorste Ajacied én Utrechter Middelwijk mist bekerduel met FC Utrecht

Geschorste Ajacied én Utrechter Middelwijk mist bekerduel met FC Utrecht

Het gaat goed met Ajax zaterdag 1. Vooral in het KNVB Bekertoernooi zijn de resultaten uitstekend. De Ajax-amateurs staan woensdag in de Amsterdam ArenA tegenover FC Utrecht. Lars Middelwijk voetbalt bij de zaterdagamateurs, maar is ook fan van FC Utrecht. Hij heeft bovendien in de jeugd van Utrecht gespeeld. Uitgerekend deze wedstrijd is de verdediger geschorst. ,,Dat is heel zuur’’, weet Middelwijk.

De 26-jarige voetballer en zijn teamgenoten zien het als één groot avontuur. De amateurs van Ajax hebben nog nooit tegen een club van dit formaat gespeeld, laat staan in de Amsterdam ArenA. Middelwijk: ,,Iedereen was dolenthousiast toen we hoorden dat FC Utrecht onze tegenstander zou worden. Maar toen ik hoorde dat ik geschorst was, baalde ik flink’’.

Deceptie
Tijdens de voorrondes van het bekertoernooi incasseerde Middelwijk twee gele kaarten in verschillende duels. Het resultaat is een schorsing, uitgerekend voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. In eerste instantie dacht de Utrechter geschorst te zijn voor een competitieduel, maar niks bleek minder waar.

,,Mijn trainer vertelde mij dat ik wel competitiewedstrijden mocht voetballen, maar dat ik voor het bekerduel was geschorst.’’ Het weekend eerder was de komende bekeropponent van Ajax zaterdag al bekend, dus de klap kwam extra hard aan voor Middelwijk.

De klap kwam extra hard aan voor Middelwijk

De amateurvoetballer had daarbij de hoop en verwachting dat alle kaarten zouden vervallen na de loting. ,,Alle Eredivisie-clubs stromen nu pas in, zonder kaarten. Wij hebben daarvoor kwalificatiewedstrijden gespeeld, waarin ik dus twee gele kaarten heb gekregen. Ik had gehoopt dat die kwijtgescholden zouden worden.’’ Middelwijk gaat desondanks niet in beroep. Dat heeft weinig zin; de regels van de KNVB zijn wat dat betreft helder.

Middelwijk en zijn teamgenoten vieren in 2014 een doelpunt op de Toekomst.
Middelwijk en zijn teamgenoten vieren in 2014 een doelpunt op de Toekomst.

Bunnikside
Desondanks gaat Middelwijk zijn teamgenoten wel aanmoedigen in de ArenA. Al heeft hij daarbij wel een dubbel gevoel: FC Utrecht vindt hij ook een mooie club. ,,Vroeger zat ik op de tribune, op de Bunnikside nota bene.’’ Tegenwoordig bezoekt hij zo nu en dan een wedstrijd van de profclub uit de Domstad. Maar twijfels over zijn favoriete club heeft hij niet: hij voetbalt inmiddels al vier jaar bij Ajax en voelt zich dan ook een echte Ajacied.

Middelwijk wil niet te veel stilstaan bij zijn schorsing. Zijn teamgenoten gaan er het beste van maken, ondanks de omstandigheden. ,,We spelen in de ArenA, wat in het voordeel kan zijn van FC Utrecht.’’ Het veld is namelijk groter dan de amateurs gewend zijn.

Middelwijk in actie voor de Ajax-amateurs (archieffoto).
Middelwijk in actie voor de Ajax-amateurs (archieffoto).

Ajacieden willen heel erg genieten
Middelwijk weet wanneer de Ajax-amateurs desondanks tóch een goede kans maken. ,,Als we het lang volhouden, kan het wel eens spannend worden. We spelen dit seizoen erg goed, dus wie weet.’’ De Ajacieden willen bovendien vooral heel erg genieten van deze kans. ,,Dit gebeurt natuurlijk bijna nooit.’’

Presteren op het hoogste amateurniveau, dat is wat Middelwijk graag wil. De verdediger denkt ook dat hij het kan, maar voorlopig blijft hij bij Ajax. Hij heeft het erg naar zijn zin in Amsterdam. ,,Iedereen is hier goed voor mij.’’

De bekerwedstrijd tegen FC Utrecht wordt woensdag vanaf 19:45 uur gespeeld in de ArenA.

Tekst en bovenste foto: Ajax.nl/Celine de Graaff
Onderste twee foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees