Menu
Geslaagd kinderfeest in de ArenA

Geslaagd kinderfeest in de ArenA

De Ajax Foundation Kinderdag vierde woensdag zijn tweede verjaardag samen met honderden chronisch zieke kinderen van ziekenhuizen in Amsterdam en Amstelveen.

Honderden kinderen kregen via de zes ziekenhuizen uit Amsterdam en Ziekenhuis Amstelland uit Amstelveen een uitnodiging van Ajax voor de tweede Foundation Kinderdag in de Amsterdam ArenA. Met een dicht dak, veel muziek en leuke activiteiten, was het voor alle kinderen een mooie en feestelijke middag.

In de ArenA renden kindjes van de ene naar de andere kant van het veld. Bang om ook maar iets te missen van de vele activiteiten. De genodigden konden in de echte Ajax-spelersbus zitten en filmpjes kijken van de Ajacieden. De buschauffeur vertelde hen mooie anekdotes over de spelers. Ook kregen de kinderen een privétour door de kleedkamer van Ajax. Een begeleider legde hen uit waar alle Ajax-spelers tijdens een wedstrijd zitten. Maar de grootste activiteit vond plaats op het veld. Alle jeugdtrainers van de Toekomst gaven aan honderden kinderen clinics. Orlando Trustfull, Yannis Anastasiou, Bryan Roy, waren enkele trainers die zich bekommerden om de vele kids.

Een ballonkunstenaar maakte van ballonnen mooie kunstwerken. Een ballonkunstenaar maakte van ballonnen mooie kunstwerken.

,,Alle medewerkers van Ajax en de Amsterdam ArenA werken hier vrijwillig aan mee’’, vertelt Ineke Gielen, medewerker van de Ajax Foundation. ,,Alle Ajax-trainers, kantoorpersoneel van Ajax en de ArenA, maar ook spelers van de Toekomst zetten zich belangeloos in’’, doelt zij op de D1 en D2-spelers. Hoewel de spelertjes zelf nog heel jong zijn, coachten en begeleidden zij de kinderen bij iedere oefening. ,,De spelers zijn zó ontzettend leuk met de kinderen’’, zegt Gielen. ,,Alle medewerkers staan voor maatschappelijke betrokkenheid. Bij de spelers wordt het vanaf de jeugd meegegeven. Als Ajax zijnde vinden we het belangrijk om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Door middel van zo’n dag kunnen we het plezier van het voetbal delen en de kinderen proeven de sfeer bij Ajax.’’ De aandacht van Gielen werd gauw getrokken door de rij bij een levensgrote 'kartonnen' Frank de Boer. Alle kindjes wilden met de Ajax-trainer op de foto. ,,Willen jullie wat drinken?’’, klonk het uit de mond van Gielen. ,,Jaaaa!!’’, werd er in koor geantwoord.

Terwijl Gielen iedereen van drinken voorzag, hield keeperstrainer René Stam iedereen scherp bij het doelschieten. ,,Goed zo Messi!’’, bemoedigde hij een jong meisje gehuld in een Argentinië-shirt. Maar ook de roulerende doelmannen werden goed gecoacht door de D1 en D2-spelers. ,,Prima tegengehouden keeper!’’ Bij de andere oefeningen waren dezelfde taferelen te zien. Kinderen zetten alles op alles om zich te laten zien en de coaches spraken hen vol trots toe. Bij een kleine botsing tussen twee jongetjes verderop, kwam Wim Jonk gauw aangesneld. Nietsvermoedend van de bezorgdheid stonden zij op en huppelden naar de volgende oefening.

De broertjes en zusjes die meekwamen naar de ArenA, vermaakten zich op het springkussen: er was verder een sneltekenaar die heel snel (binnen drie minuten!) een karikatuur maakte en een ballonkunstenaar die ballonnen in mooie kunstwerken omtoverde. De middag werd afgesloten met een spetterend optreden van Djumbo.

De Ajax Foundation Kinderdag werd mede mogelijk gemaakt door: Ajax' hoofdsponsor AEGON, Amsterdam ArenA, CSU, Maison van den Boer, Catering Club, Banketbakkerij Arnold Cornelis,
Coca-Cola Nederland BV, Triple A, Koffiebranderij Mocca d’Or, 2Food, oad, Parkeergebouwen Amsterdam, Triple A, Johan van Dam, Micha de Haan, MK-Sound, Djumbo, Peter Vogel, Ajax Supportersvereniging, Media Moments, Mercedes Benz.Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Wil je nóg meer foto's zien? Ga dan naar deze pagina.

Honderden kinderen kregen clinics van Ajax-trainers. Honderden kinderen kregen clinics van Ajax-trainers.
Ook mascotte Lucky was aanwezig op de feestelijke middag. Ook mascotte Lucky was aanwezig op de feestelijke middag.
De D1 en D2-spelers lopen voorop. De D1 en D2-spelers lopen voorop.
Alle kinderen bewonderen de echte Ajax-spelersbus. Alle kinderen bewonderen de echte Ajax-spelersbus.
Een privétour door de kleedkamer hoort er ook bij! Een privétour door de kleedkamer hoort er ook bij!
Het ging er bij de clinics fanatiek aan toe. Het ging er bij de clinics fanatiek aan toe.
En er wordt gescoord! En er wordt gescoord!
C1-trainer Michel Kreek helpt een handje. C1-trainer Michel Kreek helpt een handje.
Op de foto met Frank de Boer! Op de foto met Frank de Boer!
Wim Jonk spreekt zijn groep toe. Wim Jonk spreekt zijn groep toe.
Even bijkomen van de activiteiten! Even bijkomen van de activiteiten!
Djumbo gaf een spetterende optreden weg. Djumbo gaf een spetterende optreden weg.
Honderden kinderen waren aanwezig in de ArenA. Honderden kinderen waren aanwezig in de ArenA.