Menu
Geslaagde Ajax Foundation Kinderdag

Geslaagde Ajax Foundation Kinderdag

Drie dagen na het kampioensfeest in de Amsterdam ArenA, was er woensdagmiddag een ander feestje te vieren in het stadion. De Ajax Foundation Kinderdag vierde zijn eerste verjaardag samen met driehonderd chronisch zieke kinderen van ziekenhuizen in Amsterdam en Amstelveen.

,,Welkom allemaal!’’, spreekt Simone Freling enthousiast door de microfoon. De ouders, grootouders en zieke kindjes met hun broertjes en zusjes luisteren aandachtig naar de directeur van de Ajax Foundation. ,,Welkom op de eerste Ajax Foundation Kinderdag. Vandaag gaan wij met elkaar een prachtig feestje vieren in de ArenA.’’ Ook hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink heeft er veel zin in. ,,U moet ons geloven als wij zeggen dat dit ook voor óns, de trainers, een hoogtepunt is van het jaar. Het doet ons veel plezier om het enthousiasme van de kinderen te zien.’’

Na het welkomstwoord kan het eindelijk beginnen. De kindjes lopen naar de verschillende onderdelen in en rondom de ArenA, waar leuke opdrachten wachten. Op het veld worden clinics gegeven door alle jeugdtrainers van de Toekomst, van de A1-trainer tot de coach van de F’jes. De Ajax-spelers uit de D1 en D2 staan de trainers bij en helpen de kindjes. De jonge Ajacieden uit de jeugdopleiding laten onder andere zien hoe je moet staan in het veld, hoe je je armen moet gebruiken in het doel en hoe je het beste kunt schieten. Met veel geduld, plezier en enthousiasme begeleiden zij de kinderen.

Onder toeziend oog van Dennis Bergkamp konden de deelnemers op doel schieten. Onder toeziend oog van Dennis Bergkamp konden de deelnemers op doel schieten.

Wat kan je verder allemaal doen? Je kan ballen hooghouden met trainer Casimir Westerveld, dribbelen met Bryan Roy, op doel schieten met Dennis Bergkamp of penalty’s schieten met B1-trainer Robin Pronk. Wie geen zin heeft om te voetballen kan ook andere leuke dingen doen. Bijvoorbeeld op de foto met de kampioensschaal, op het SVA-springkussen spelen, Ajax-mascotte Lucky een high five geven of de echte Ajax-bus bekijken.

Natuurlijk gaan alle kinderen minimaal één keer langs de schminkstand. De dames bij de grote tafel hebben het er maar druk mee. Vele gezichtjes, armen en benen krijgen mooie versieringen. De jongens worden omgetoverd tot stoere leeuwen en de meisjes willen prinsesjes zijn. Alle kinderen willen in ieder geval de volgende twee plaatjes: het logo van Ajax en natuurlijk de drie gouden sterren.

Ter afsluiting van de festiviteiten in de ArenA fleurt Ralf Mackenbach de middag op met een fraai optreden. De 900 gasten in het stadion swingen mee op de gezellige muziek. Freling kijkt verderop met een glimlach toe. Zij is meer dan tevreden over het verloop van de speciale dag. ,,Ik ben enorm trots dat we de Ajax Foundation Kinderdag in de Amsterdam ArenA hebben gehouden en dat het personeel van de Amsterdam ArenA, Maison van den Boer en Ajax zo enthousiast heeft meegeholpen. Het was bovendien fantastisch dat we de kampioensschaal ter beschikking hebben gekregen, dat de jeugdtrainers en zeker ook de kampioenen van Ajax D2 zich zo geweldig hebben ingezet en dat we de driehonderd kinderen blij hebben kunnen maken. Wij kunnen ze helaas niet beter maken, maar we kunnen wel zorgen voor een aangenamer leefklimaat.’’

De Ajax Foundation Kinderdag werd mede mogelijk gemaakt door: Ajax' hoofdsponsor AEGON, Amsterdam ArenA, B&B Feestartikelen, Catering Club, Coca-Cola, CSU, Henri Goldsmann, Maison van den Boer, Mediamoments, Mercedes-Benz Nederland B.V., MK-Sound, Mocca Do'r, Oad Spelersbus, Ralf Mackenbach, Supportersvereniging Ajax, Triple A, 2Food.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

De Ajax Foundation Kinderdag had ruim 900 gasten. De Ajax Foundation Kinderdag had ruim 900 gasten.
Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de deelnemers toe. Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de deelnemers toe.
Alle kindjes kregen een kleedkamertour en mochten in de speciale ruimte op de foto. Alle kindjes kregen een kleedkamertour en mochten in de speciale ruimte op de foto.
Op het veld gaven de jeugdtrainers clinics aan de honderden kinderen. Op het veld gaven de jeugdtrainers clinics aan de honderden kinderen.
Wim Jonk heeft een luisterend oor voor de deelnemertjes. Wim Jonk heeft een luisterend oor voor de deelnemertjes.
Iedereen stond woensdagmiddag voor een ander klaar. Ook deze jongens! Iedereen stond woensdagmiddag voor een ander klaar. Ook deze jongens!
Ook de Ajax-bus werd bezocht. Ook de Ajax-bus werd bezocht.
Geconcentreerde blikken bij het optreden van Ralf! Geconcentreerde blikken bij het optreden van Ralf!
Het was een zeer gezellige drukte op het veld van de Amsterdam ArenA. Het was een zeer gezellige drukte op het veld van de Amsterdam ArenA.