Menu
Geslaagde keepersdag op de Toekomst

Geslaagde keepersdag op de Toekomst

Keeperstrainers Fred Grim en Jan Splinter namen woensdag de sportieve invulling van de keepersdag voor hun rekening. Op de Toekomst werd het omlijstende programma verzorgd door collega-Ajacieden en adidas.

Liefst 54 keepertjes werden, op uitnodiging van Ajax en adidas, de fijne kneepjes van het keepersvak bijgebracht. Grim en Splinter beschikken over een oceaan aan voetbalervaring. Of beter gezegd: keeperservaring. Ook Dennis Gentenaar en enkele doelverdedigers uit de jeugdopleiding deelden hun kennis met de gasten, die vanuit alle windrichtingen naar Amsterdam Zuid-Oost waren afgereisd. ,,Alle deelnemers hebben een keepershirt gekocht in de webshop van Ajax.nl’’, vertelt Hetzer Ubbens van adidas. ,,De jongste deelnemer is een jaar of acht, de oudste ongeveer zestien jaar.’’

Ook Jong Ajax-keeper Marco van Duin deelde zijn ervaringen met de deelnemers aan de keepersdag. Ook Jong Ajax-keeper Marco van Duin deelde zijn ervaringen met de deelnemers aan de keepersdag.

De dag begon met een sportlunch, een welkomstwoord van Ajax' hoofd jeugdopleidingen John van den Brom en een spervuur aan vragen voor Dennis Gentenaar. ,,Ben je een vriend of vijand van Maarten Stekelenburg?’’, wilde een van de jongste gasten erg graag weten. De doelman hield het op een vriendschappelijke band met zijn collega, waarbij een gezonde rivaliteit zeker meespeelt. Aan het einde van de middag werden alle deelnemers met presentjes bedankt voor hun inzet en aanwezigheid. De posters van Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg, voorzien van een echte handtekening, vonden erg gretig aftrek. Die sieren waarschijnlijk vanavond al menige jongenskamer.

Stijlvolle redding van een gastkeeper. Stijlvolle redding van een gastkeeper.