Menu
Geslaagde rentree Enoh en Bodul

Geslaagde rentree Enoh en Bodul

Eyong Enoh deed maandag met Jong Ajax voor het eerst weer wedstrijdritme op sinds hij een maand geleden een liesblessure opliep. Ook Darko Bodul maakte zijn rentree. Beide spelers hielden een goed gevoel over aan hun terugkeer op het veld.

Eyong Enoh is zo goed als klaar voor het grote werk. Eyong Enoh is zo goed als klaar voor het grote werk.

Nee, over de wedstrijd tegen Jong PSV (1-2) was Enoh niet tevreden. ,,We hebben verloren. Dan kan je nooit tevreden zijn, toch? Het was een moeilijke wedstrijd, mede door de regen en harde wind.” Ook zijn eigen spel moet nog beter, vindt de Kameroener. ,,Ik ben nog niet op het niveau dat ik had voordat ik geblesseerd raakte. Aan de andere kant moet ik niet te streng voor mezelf zijn. Ik kom net terug van een blessure en heb lange tijd niet gespeeld. Daarom houd ik toch een goed gevoel over aan deze avond.”

Enoh speelde zoals afgesproken niet de hele wedstrijd. Hij werd in de 72ste minuut naar de kant gehaald. ,,Ik moet het rustig opbouwen”, aldus de Afrikaan. ,,Ik kom terug van een spierblessure en daar moet je altijd voorzichtig mee omgaan.” Het publiek, dat massaal was op komen dagen voor het duel met Jong PSV, vond het prachtig om Enoh weer te zien spelen in Ajax-shirt. Iedere keer als hij de bal veroverde op zijn tegenstander, kreeg hij luid applaus. ,,Dat was prachtig”, zei Enoh over de Ajax-supporters. ,,Het betekent dat ze het waarderen wat ik voor de club doe.”

Darko Bodul speelde tegen Jong PSV de hele tweede helft. Darko Bodul speelde tegen Jong PSV de hele tweede helft.

Ajax 1 speelt woensdag voor de beker tegen Volendam en treft zondag PSV. Komt Enoh in een van die wedstrijden al in actie? ,,Ik ga de komende dagen gewoon ontzettend mijn best doen. Of ik speel, hangt natuurlijk af van de trainer. En we hoeven ook niets te overhaasten.”

Ook Darko Bodul maakte zijn rentree. De Kroatische spits, die vijf weken geleden zijn enkelband scheurde, speelde tegen Jong PSV de hele tweede helft. ,,Het voelde heel goed om weer op het veld te staan”, zei hij. ,,Ik had er ook gewoon echt enorm zin in.” Omdat Klaas Jan Huntelaar en Dario Cvitanich geblesseerd zijn, wilden veel journalisten van Bodul weten of hij hoopt dat Marco van Basten de komende tijd een beroep op hem zal doen. ,,Het zou mooi zijn als ik een kans zou krijgen”, vertelde hij. ,,Ik ben er in ieder geval wel klaar voor. Ik heb de afgelopen twee weken voluit kunnen meetrainen met Jong Ajax en nu heb ik ook weer wedstrijdritme opgedaan.”